Istanbul'da AVM'de Sergilenen Togg'a Yogun Ilgi

Istanbul’da bir alisveris merkezinde sergilenen Togg’un SUV modeli, vatandaslardan yogun ilgi gördü. Araci yakindan inceleyenler hayranliklarini dile getirirken, bazi vatandaslar cep telefonlariyla görüntülü görüsme yaparak Togg’u görmenin heyecanini yakinlariyla da paylasti.

Istanbul'da AVM'de Sergilenen Togg'a Yogun Ilgi
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olan Togg’un SUV modeli, Istanbul’da bir alisveris merkezinde olusturulan Togg Deneyim Merkezi’nde sergilenmeye baslandi. Deneyim merkezine gelen vatandaslar, Togg’u yakindan inceleme ve aracin ön panelini simülasyonda deneyimleme firsati buldu. Alisveris merkezine, dört farkli renk seçenegi ile satisa sunulacagi duyurulan Togg’un, ’Gemlik’ rengi getirildi.

Vatandaslar aracin bu rengini ve dis görüntüsünü çok begendiklerini söyleyerek bol bol fotograf ve video çekti. Özellikle gençlerin, Togg’u büyük bir hayranlikla inceledigi ve aracin önünde özçekim yaptigi görüldü.



Benzinli araçla karsilastirildi, bin kilometrelik yolda 849 TL az harcadigi görüldü

Deneyim merkezinde, yerli otomobil elektrikli araç Togg ile 1.6 motorlu benzinli bir SUV arasinda yapilan karsilastirmanin sonuçlari da paylasildi. Örnek olarak, Istanbul-Trabzon arasi mesafe baz alinarak yapilan karsilastirmada, bin 58 kilometrelik yolda Togg’un bin 23 TL 89 kurus, 1.6 motorlu benzinli SUV’un ise bin 873 TL 41 kurusluk bir seyahat maliyeti çikardigi, aradaki farkin 849 TL 52 kurus görüldü.

Bu karsilastirmada, Togg’un karbon emisyonunun “0”, 1.6 motorlu benzinli SUV’un ise “1712 gram” olmasi da dikkat çekti.

“Arabanin görünüsü ve dizayni çok hosuma gitti”

Esi ve çocuguyla birlikte Togg’u incelemeye gelen Sener Sahin, “Arabanin görünüsü ve dizayni çok hosuma gitti. Yapisini, teknik özelliklerini pek inceleme firsatim olmadi ama görünüs olarak gerçekten etkileyici. Biraz incelemek lazim. Fiyat araliklarini falan bilmiyorum. Gerçekten dikkatimi çekti” dedi.



“Ameliyata girerken ilk önce Togg’u düsündüm”

Ameliyata girerken bile aklinda Togg’un oldugunu söyleyen Adnan Pideci ise, “Geçen yil bypass ameliyati oldum. Ameliyathanenin kapisindan içeri girerken ilk aklima gelen sey “Togg’u görebilecek miyim?” oldu. Bypass gibi uyanmasi biraz riskli olan ameliyatlara girerken insan ne düsünür? Esini düsünür, yasamayi düsünür, çocuklarini düsünür ama ben ilk önce Togg’u düsündüm. Az önce geldim, inceledim. Teknoloji harikasi, çok sükür” diye konustu.

Adnan Pideci daha sonra kardesini görüntülü arayarak Togg’u görmenin heyecanini onunla da paylasti.

“Ülkeyi her anlamda kalkindiracak bir proje”

Togg’un tüm detaylarini begendigini ifade eden Taha Berkay Kartal, “Ülke için bence çok iyi bir proje. Ülkeyi her anlamda kalkindiracak bir proje oldugunu düsünüyorum. Hem yerli firma, hem de yurtdisina satisi olacagi için ekonomik anlamda da iyi bir devrim oldugunu düsünüyorum. Hele son zamanlardaki durumlardan dolayi Togg’un ülkemize gerçekten iyi gelecegini düsünüyorum” seklinde konustu.



Babasini görüntülü arayip Togg’u gösterdi

Görüntülü görüsme yaparak Togg’un görüntüsünü babasi ile paylasan Elgiz Ahmetoglu, “Babama Togg’u gösterdim. Degisik, güzel olmus dedi.

Bir hayli hosuna gitti. Bu kadar güzel olmasini beklemiyorduk” derken, babasi Ali Ahmetoglu da, “Bence gayet güzel gözüküyor. Her sey güzel gözüküyor. Yakindan temas etmek isteriz” diye konustu.



“Bir Türk genci olarak yerli ve milli aracimizin olmasi beni gururlandiriyor”

Togg’un kendisini gururlandirdigini söyleyen Eren Uçar isimli genç de, “Açikçasi, yerli ve milli oldugu için sevinçliyim. Arabayi da tasarim olarak begendim. Galiba renkleri de çikacakmis, onlari da begendim. Genel olarak araci begendim diyebilirim. Bir Türk genci olarak yerli ve milli aracimizin olmasi beni gururlandiriyor” dedi.



“Bize sadece bir araç vermediler, vizyonumuzu genislettiler”

Togg’un pek çok anlamda güzel örnekler tasidigini belirten Abdullah Haciislamoglu ise, “Öncelikle Cumhurbaskanimiza ve aracin yapilmasinda emegi geçen tüm is adamlarina, mühendislerimize çok tesekkür ediyorum. Aslinda bize sadece bir araç vermediler, vizyonumuzu genislettiler. Bir sey üretemez, bir sey yapamaz, hep disa bagimli mantalitesini, bu kafayi, bu zihniyeti yikmak için bize çok güzel bir örnek gösterdiler. Biz de yapabiliyoruz dediler. Biz de bu isin içindeyiz dediler” ifadelerini kullandi.

Istanbul’un ardindan 7 bölgede 20 Togg Deneyim Merkezi’nin daha hayata geçirilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA