Büyüksehir, Milli Agaçlandirma Günü'nde 5 Bin Agaç Ile Dogaya Sahip Çikacak

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, doga ile iç içe yesil bir Kayseri hedefiyle çalismalar yapan Dr. Memduh Büyükkiliç’in liderliginde sonbaharda yine binlerce agaci toprakla bulusturacak.

Büyüksehir, Milli Agaçlandirma Günü'nde 5 Bin Agaç Ile Dogaya Sahip Çikacak
Türkiye genelinde gerçeklestirilen ve Milli Agaçlandirma Günü olarak kutlanan 11 Kasim’da, Büyüksehir Belediyesi de 5 bin agaç dikimi yaparak destek verecek. 11.11.2022 tarihinde saat 11.00’de, Gesi Mesire Alani dogusunda 5 bin agaç dikimi yapacak Büyüksehir Belediyesi Park Bahçe ve Agaçlandirma Daire Baskanligi ekipleri, sonbaharda, ilkbahara ve kentin orman varligina yatirim yapacak.

Gesi Mesire Alani dogusunda gerçeklestirilen ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile Büyüksehir Belediyesi Itfaiye personelinin hazir bulunacagi agaçlandirma etkinliginde, Büyüksehir Belediyesi Park Bahçe ve Agaçlandirma Daire Baskanligi personeli, ayni gün içerisinde Valilik tarafindan gerçeklestirilen agaçlandirma seferberligine de katilim saglayarak görev alacak.

Yapilan ve yapilacak olan agaçlandirma ile çiçek ekimi faaliyetlerinde daha yesil ve temiz bir Kayseri hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, 2022 yili sonbaharinda agaçlandirma ve çiçeklendirme etkinlikleri ile adeta sehre nefes oluyor.

Bu çerçevede 2022 yili sonbaharinda 26 Ekim 2022’de Sivas Yolu Kayseri Il Göç Idaresi önüne bin 100 agaç dikimi yapan Büyüksehir Belediyesi, 11 Kasim 2022’de Gesi Agaçlandirma alanina 5 bin agaç, 24 Kasim 2022’de ise Sarimsakli baraji agaçlandirma alanina 5 bin agaç, Yesilhisar Millet Bahçesi ve çevresindeki yamaçlara 5 bin agaç, Erkilet Hidirellez çevresi yamaçlarina 5 bin agaç, yeni rayli sistem hatlarina 400 bin çit bitkisi, yeni bulvarlara 5 bin agaç, 2 milyon mevsimlik çiçek, 1 milyon lale ve sümbül, 50 bin süs bitkisi ve 100 bin metrekare çim alan yapimi gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA