ADÜ'de Ögrencilerin Ruh Sagligi Görüsüldü

Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli yurtlarda kalan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ögrencilerinin, ruh sagliginin korunmasi ve psikolojik dayanikliliginin arttirilmasi amaciyla düzenlenen farkindalik toplantilarinin ilki gerçeklesti.

ADÜ'de Ögrencilerin Ruh Sagligi Görüsüldü


ADÜ Merkez Kampüsü içinde bulunan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Ek Hizmet Binasi’nda gerçeklesen toplanti; ADÜ Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskan V. Faruk Uludagli baskanliginda, Aydin Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü, DIB Gençlik Koordinatörlügü, Üniversitemiz Psikolojik Danisma ve Rehberlik Uygulama ve Arastirma Merkezi (PDRM) temsilcilerinin katilimlariyla gerçeklesti.

Üniversite ögrencilerinin psikososyal uyumlarini arttirabilmek amaciyla Aydin’da hayata geçirilmesi hedeflenen Gençlik Plani’na dair fikir alisverisinde bulunulan toplanti sonunda, ‘Senin Için Buradayiz’ temali söylesi ve tanitim programlarinin düzenlenmesi, ögrencilere yönelik farkindalik olusturacak görsel tasarimlarin hazirlanmasi, il genelindeki saglik, spor, kültür, sanat imkanlarini anlatmak için stantlar kurulmasi, katilimci kuruluslarin üst yöneticileriyle bilgilendirme toplantilarinin yapilmasi kararlastirildi.

Kurumlararasi is birliginin önemini ortaya koyacak toplantilarin ikincisi 11 Kasim Cuma günü Recep Tayyip Erdogan Engelli Dostu Kütüphanesi’nde gerçeklesecek. Toplantiya; ilgili kurum temsilcileri ve ADÜ akademik birimlerinde konu ile ilgili görevlendirilmis personelin katilimi hedefleniyor.
Kaynak: İHA