Sirnak'ta Ögrenci Ve Veliler, Ögretmenleriyle Okullarinin Bakimini Yapti

Sirnak’in Silopi ilçesi Yeniköy’e bagli Çukurca mezrasinda örnek bir davranis sergileyen köylüler, ögretmen ve ögrenciler ile birlikte imece usulü okul boyadi.

Sirnak'ta Ögrenci Ve Veliler, Ögretmenleriyle Okullarinin Bakimini Yapti
Silopi Çukurca Ilk-Ortaokulu idaresince okulda boya ve tadilat isleri için çalisma baslatildi. Çalismaya katki sunmak isteyen köylüler ve hayirseverler tarafindan okulun boya masrafi karsilandi. Daha sonra okulun tatil oldugu cumartesi ve pazar günü ise ögretmen, ögrenci ve köylüler el birligi ile okulun siniflarini boyadi. Sökülen kapilar, sira ve masalar okul bahçesine çikartilarak elden geçirildi. Ögrenciler, son olarak Türk bayragi motifi çizerek firça ile itinali bir sekilde boyadi. Ders ziline yetistirilen boyama islerinin sonunda siniflar daha temiz bir hal kazandi.

Daha önce de okulda farkli çalismalar yaptiklarini belirten Çukurca Ortaokulu müdürü Sekvan Yel, “Çalismalarimizi ögrenci ve velilerimiz ile birlikte el birligi ile yapmaya çalisiyoruz. Ögrenci velilerimiz ile birlikte hafta sonu okuldaydik. Gönüllü bir sekilde okula gelip okulumuzun içini boyadik. Ögrencilerimiz için daha ferah bir ortam hazirlamaya çalisiyoruz” dedi.

Yeniköy köy muhtari Veysi Atilla, veliler ile birlikte okula geldiklerini ifade etti.

Atilla, "Ögretmen, okul idaresi ve ögrencilerimizle sevinerek gülerek okulumuzu boyadik. Çok memnunuz” diye konustu.

Ögrencilerden Özlem Atilla, “Okulumuzu çok sevdigimiz için hafta sonu velilerimiz, ögretmenlerimiz ve arkadaslarimizla birlikte okula geldik. Siralari ve kapilari disariya çikarttik. Bazi ögretmen ve arkadaslarimiz kapilari boyadilar. Diger arkadaslarimizda içeride duvarlari boyadilar” dedi.

Ögrenci Güllü Benek ise okulun yeni halinden duydugu memnuniyeti dile getirdi. Hafta sonu okulda ögretmenler ile birlikte boya isleri yaptiklarini söyleyen ögrenci velisi Pakize Solman, “Ögretmenlerimizden ve idareden okula yaptiklari çalismalarindan dolayi çok memnunuz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA