Olta Balikçilari Sisli Havada 'Rastgele' Dedi

Mega kent Istanbul’da sabahin erken saatlerinde etkili olan sisli havayi firsat bilen olta balikçilari sahillere kostu. Sisli havanin bereket getirdigini söyleyen balikçilar, Sariyer sahilinde "rastgele" diyerek oltalarini denize salladi.

Olta Balikçilari Sisli Havada 'Rastgele' Dedi
Istanbul’da sabahin erken saatlerinde sis etkisini gösterdi. Sisli havada baligin bol oldugunu düsünen deniz tutkunlari Sariyer sahiline gelerek balik avina çikti. "Rastgele’’ diyerek denize oltalarini sallayan balikçilar, heyecanla beklemeye basladi.

Sisli havada balik tutan Erol Günaydin, "Sisin olumsuz bir yani yok, bizim için olumlu. Biz sisin daha bol balik getirecegine inaniyoruz. Bu inancimizi da halen sürdürüyoruz. Zaten sabah saatlerinde bir tane aldik. Umarim böyle devam eder. Inancimizi yitirmis degiliz’’ dedi.



"Baliga sormak lazim’’

Balikçi Önder Yildirim, ‘’Balik tutmaya etkisi var ama her balik için degil. Çinekop, lüfer gibi baliklar sisli havayi sever. Istavrit ufak ufak bogaza girdi, biz de suan için istavrite takiliyoruz. Sisin etki edip etmedigini baliga sormak lazim. Biz bu baligi sis varken alamadik, sis çekildiginde yakaladik’’ diye konustu.



"Sis varsa denizde balik var’’

Balikçi Selami Öztürk ise, "Ben Karadenizliyim. Sisli havada balik çok olur. Hamsi sisli havayi çok sever. Özellikle hamsi çok olur. Sis varsa denizde balik var. Bu sene de Allah vermis bereketi, deniz balik kayniyor’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA