Mugla'da Cumhuriyet Haftasi Boyunca 5 Bin Sporcuyla, 70 Etkinlik Düzenlendi

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla gerçeklestirdigi Cumhuriyet Haftasi spor faaliyetleri tamamlanirken, hafta boyunca 30 bransta düzenlenen 70 etkinlige 5 bin 152 sporcu katildi.

Mugla'da Cumhuriyet Haftasi Boyunca 5 Bin Sporcuyla, 70 Etkinlik Düzenlendi


29 Ekim Cumhuriyet Haftasi’nda baslayan etkinlikler Mugla merkez ilçe Mentese dahil tüm ilçelerde devam ederek Mugla Yurtlari ve Mugla Gençlik Merkezleri gençlerinden olusan yaklasik 2 bin gencin katilimiyla Milas Bafa Gölü Kapikiri Herakleia Antik Kenti’ne yapilan doga yürüyüsü ile sona erdi. Cumhuriyet Haftasi boyunca tüm ilçelerde 30 bransta toplam 70 etkinlik düzenlendi.

Voleyboldan basketbola, hentboldan judoya, tenisten futsala, karateden hokeye, bisikletten kick boksa, oryantiringten atletizme, Cumhuriyet yürüyüslerinden doga yürüyüslerine toplam 30 bransta 5 bin 152 sporcu 29 Ekim Cumhuriyet Haftasi etkinliklerine katildi.

Mugla Yurtlari ve Gençlik Merkezlerinden yaklasik 2 bin gencin katildigi Milas Bafa Gölü Kapikiri Herakleia Antik Kenti’ne yapilan doga yürüyüsünün ardindan gençler antik kentte Türk Bayragi ve Atatürk Posteri açti.

Cumhuriyet Haftasi etkinlikleriyle ilgili Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi; “Cumhuriyetimizin 99’uncu yilini spor dolu bir hafta ile kutladik. Cumhuriyet Haftasi etkinliklerine katilan tüm sporculara, antrenörlere ve emegi geçen herkese tesekkür ediyor. Kurtulus mücadelesi kahramanlarini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz sehitlerimizi, ebediyete irtihal etmis gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.”
Kaynak: İHA