Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Ercis Balikçi Barinagini Marina Olarak Planliyoruz'

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas tarafindan takip edilen baslica konulardan biri olan Ercis balikçi barinaginin yeniden insasi ve ihyasi ile ilgili çalismalar basladi.

Milletvekili Arvas Açiklamasi 'Ercis Balikçi Barinagini Marina Olarak Planliyoruz'
Aksam saatlerinde Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoglu ve Ulastirma 5. Bölge Müdürü Mehmet Akif Cengiz ile birlikte marina olarak planlanan barinak bölgesinde incelemelerde bulunan Milletvekili Arvas, yapilacak çalismalar hakkinda bilgi aldi. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü tarafindan programa alinan ve Adana Bölge Müdürlügü tarafindan ihalesi yapilan Ercis balikçi barinaginin gelistirilmesi isi projesinde ana mendiregin uzatilmasi, rihtim, geri saha betonu, tali mendireginin dis kismina platform ve tarama yapilmasi hedefleniyor.

Milletvekili Arvas, proje ile ilgili detaylari paylasarak, Ercis balikçi barinagi ana mendireginin 40 metre uzatilacagini söyledi.

30 metre (-2 m) yeni rihtim, geri saha betonu, tali mendireginin dis kismina 5x50 metrelik platform insa edilecegini belirten Arvas, yaklasik 15 bin metreküplük tarama yapilacagini kaydetti.

Bu hafta is makinelerinin çalismaya baslayacagini müjdeleyen Arvas, “2022 yili içinde tamamlanmasi hedeflenen proje ile barinak aktif hale getirilerek, tekne baglama kapasitesi arttirilacak, ayni zamanda hemsehrilerimize nezih bir ortam kazandirilmis olacaktir. Van Gölü kiyisinda Ercis sahil bandinda ticari ve turizm amaçli yeniden insa ve ihya edilen çekek yeri esas kullanim amaci yaninda vatandasa yüzme, dinlenme, tekne gezintileri gibi imkanlar da saglayacaktir. Deniz turizmi açisindan çok önemli bir baslangiç olan bu yatirim ile günübirlik yat ve gezinti teknesi baglama gibi alternatif kullanim potansiyeli artacak, ekonomik kalkinmaya katki sunacaktir. Ayrica Van Gölü üzerinde deniz ulasimi içinde alternatif rota olacak liman ile Ercis’in turistik cazibesi artacaktir. Kisa zamanda balik severlerinde ugrak yeri haline gelecek marina çevresi, inci kefali lezzetiyle sehirle bütünlesecektir. Ercis’in sembolü haline gelecek bu degerli yatirimin simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA