Mesleki Egitim Merkezi Ögrencileri Üretmeye Devam Ediyor

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Bayburt Organize Sanayi Bölgesindeki Bayburt Terzi Konfeksiyon Fabrikasini ziyaret ederek Mesleki Egitim Merkezi ögrencilerinin çalismalarini yerinde inceledi.

Mesleki Egitim Merkezi Ögrencileri Üretmeye Devam Ediyor
Mesleki Egitim Merkezi ögrencileriyle sohbet eden Güney, üretimin ve istihdamin önemine vurgu yaparak hem çalisan hem de ögrenimlerine devam eden ögrencilere liseden mezun olduktan sonra üniversiteye devam etmeleri için telkinlerde bulundu.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, ögrencilere basarilar dileyerek isletme sahibine de misafirperverliginden dolayi tesekkür etti.

Mesleki Egitim Merkezi ögrencileri haftada 1 veya 2 gün okulda teorik egitim, 3 veya 4 gün isletmelerde pratik egitim aliyor. OSB’ler mesleki egitimde ögrencilerin uygulama becerilerini gelistirmek için önem arz ediyor. Mesleki ve teknik egitim alan ögrencilerin staj ve isbasi egitimlerini yapabilecekleri birçok kurumun bir arada olmasi, bu ögrencilerin uygulamaya dönük becerilerini gelistirmeleri için ögrencilere çesitli firsatlar sunuyor.
Kaynak: İHA