Kütahya, Yedigöller Ile Hayat Bulacak

Kütahya’yi daha yasanabilir hale getirmek için projelendirilen ve Belediye Baskani Alim Isik tarafindan geçtigimiz günlerde temeli atilan Yedigöller Rekreasyon Alani’ndaki çalismalar hizli basladi.

Kütahya, Yedigöller Ile Hayat Bulacak
Kütahya’yi gelecege tasimak için birçok projeyi hayata geçiren ve çevre yatirimlarini sürdüren Kütahya Belediyesi, sehrin ihtiyaç duydugu sosyal ve kültürel alan olarak projelendirilen Yedigöller Alani’nin temeli, geçtigimiz günlerde Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik tarafindan atilmisti. Temelin atilmasinin ardindan çalismalara hizli baslayan yüklenici firma, sosyal donati alanlarini içeren binalarin temel islemlerinde önemli asama kaydetti.

Kütahya’nin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak bölgede çalisan ekipler, bir taraftan reglaj ve zemin iyilestirmesi yaparken, bir taraftan da alanini çevreleyen duvarlarin imalatini yapiyor. Içinde 42 bitki, 30’u askin hayvan türünü barindiran Yedigöller Alani, hayata geçirilecek projeyle sehrimizin önemli bir ihtiyacina karsilik verecek.

Yedigöller Alani’nda; eglence alanlari, spor alanlari, gezinti alanlari, sportif alanlar, bisiklet parkurlari, yürüme parkurlari, restoran, kafeterya, çocuk köyü, kus köyü, piknik alanlari, olta balikçiligi gibi ihtiyaç duyulan her türlü sosyal aktivitenin yapilabilecegi alanlar olacak. Yerli ve yabanci turistlerin yani sira Kütahyalilarin da istifade edecegi Yedigöller Alani’nin, 2023 yilinda tamamlanarak hizmete alinmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA