Kiz Arkadasinin Kolunu Kiran Saniga Istinaftan Kötü Haber

Izmir’de kiz arkadasinin kolunu kivirip, kirdigi suçlamasiyla yargilanan saniga 2 ay ertelemeli olarak verilen 10 ay hapis cezasi istinafta bozuldu. Yerel mahkemenin eksik ceza verdigine kanaat getiren Izmir Bölge Adliye Mahkemesi, haksiz tahrik ve iyi hal indirimiyle sanigi 1 yil 8 ay hapis cezasi verdi.

12 Ekim 2020’de Izmir’in Gaziemir ilçesinde meydana gelen olayda Isil D. (30) ile erkek arkadasi Melih Gazi Ç. (30) arasinda iddiaya göre kiskançlik nedeniyle çikan tartisma, kavgaya dönüstü. Melih Gazi Ç., Isil D.’nin sag kolunu kivirip, kirilmasina neden oldu. Darp raporu alan Isil D., Melih Gazi Ç.’den sikayetçi oldu. Sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan Melih Gazi Ç. hakkinda ’kasten yaralama’ suçundan 4,5 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açildi. Geçen yil haziran ayinda görülen ilk durusmada tutuksuz sanik Melih Gazi Ç., Isil D.’yi kasten yaralamadigini iddia etti. Adli Tip Kurumundan istenen raporda da Isil D.’nin yaralanmasinin basit tibbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadigi, kirigin hayat fonksiyonlarini agir derecede etkiledigi belirtildi. Izmir 30. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmada hakim, saniga ’kasten yaralama’ suçundan 1 yil 4 ay hapis cezasi verdi. Daha sonra haksiz tahrik indirimi ve sanigin durusmadaki iyi hali nedeniyle ceza, 2 yil ertelenerek 10 ay hapis cezasina çevrildi.

Taraflarin itirazlari üzerine dosya, Izmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafindan incelendi. Istinaf mahkemesinde görülen durusmaya sanik Melik Gazi Ç., sikayetçi Isil D. ile taraf avukatlari katildi.

Isil D., dirsek üst kismindan omuza kadar yükselen dikis izi oldugunu ve 1 yil kadar kolunu kullanamadigini söylerken, durusma savcisi ise esas hakkindaki mütalaasinda, yerel mahkemenin eksik ceza verdigini belirterek, sanigin ’kasten yaralama’ suçundan cezalandirilmasini talep etti.

Savunmalarin ardindan karari açiklayan mahkeme heyeti, sanik Melih Gazi Ç.’ye ’kasten yaralama’ suçundan 2 yil hapis cezasi verirken, olayda Isil D.’nin vücudunda hayat fonksiyonlarini 4. derecede etkileyecek nitelikte kemik kirigi olustugu için cezayi 2 yil 8 ay hapis cezasina çevirdi. Kararda ilk haksiz hareketin kimden kaynaklandiginin dosya içerigine göre kesin olarak belirlenemedigine kanaat getiren heyet, iyi hal indirimiyle sanigi 1 yil 8 ay hapse çarptirip, bu cezasini da erteledi.
Kaynak: İHA