ITO Baskan Adayi Kalsin Açiklamasi 'Katma Degerli Yatirimlari Istanbul Is Dünyasina Kazandirmamiz Gerekiyor'

Istanbul Ticaret Odasi (ITO) 9 Kasim’daki seçimle yeni baskanini seçecek. Dönemin son meclis toplantisinda adayligini açiklayan Murat Kalsin, hedefleri ve yapacaklari projelere iliskin bilgiler verdi.

ITO Baskan Adayi Kalsin Açiklamasi 'Katma Degerli Yatirimlari Istanbul Is Dünyasina Kazandirmamiz Gerekiyor'


Üye sayisi itibariyla Türkiye’nin en büyük is dünyasi sivil toplum kurulusu olan Istanbul Ticaret Odasi (ITO), 9 Kasim’da 21’inci dönem seçimlerini gerçeklestirecek. Dönemin son meclis toplantisinda yaptigi konusmada adayligini açiklayan Murat Kalsin, gelecek dönem hedefleri ve yapacaklari projelere iliskin bilgiler verdi. Kalsin, yabanci sermayeyi Türkiye’ye tasiyarak, küresel rekabette rol oynamayi hedeflediklerini söyledi.



ITO’nun, 640 üyesiyle is dünyasini temsil ettiginin altini çizen Kalsin, Istanbul is dünyasini ve ülke ekonomisini yakindan ilgilendiren bir seçim sürecinin içerisine girdiklerini hatirlatti. Kalsin, is dünyasinda son yillarda küresel gelismelerin yasandigini belirterek, "Bu anlamda projeler gelistirerek devletimize ve ekonomimize katki saglamak istiyoruz. 2023 ve sonraki yillar için Türkiye’deki üretimi artiracak adimlar atacagiz" dedi.



"Küresel rekabette rol oynamak için yeni yatirimlara ihtiyacimiz var"

Seçim ofisi de kurduklarini aktaran Kalsin, "Seçim ofisimizde bir çagri merkezi de bulunuyor. Is dünyasinin istihdamla ilgili problemleri de var. Özellikle ara elemanlarla ilgili sikintilar da bulunuyor. Küresel rekabette rol oynamak için yeni yatirimlara ihtiyacimiz var. Is dünyasindaki problemlerin çözümü için bazi yasal düzenlemelere ihtiyaç oldugunu düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Katma degerli yatirimlari ülkemize çekmemiz gerekiyor"

Su anda tüm dünyada bir enerji krizinin yasandigina dikkat çeken Kalsin, sözlerine söyle devam etti: "Türkiye’nin buradaki rolü çok önemli. Katma degerli yatirimlari Istanbul is dünyasina kazandirmamiz gerekiyor. Is dünyasi örgütlerinin bu anlamdaki çalismalarini artirmasi gerekiyor. Üretimi artiracak çözümlerin olusturulmasi gerekiyor. Ülke olarak Katar ve Azerbaycan’la çok yakindan iliskilerimiz mevcut."

Yapilacak seçimler sonucunda baskan seçildigi takdirde gelecek dönemlerde üyelere kendi finans kaynaklarini olusturmalarini saglayacak bir projemiz gelistireceklerini belirten Kalsin, "Ikinci olarak yabanci sermayeyi ülkemize tasimayi hedefliyoruz. Küresel yatirimcilar heyetler ve fuarlarla çok fazla gelmiyor. Küresel yatirimcilara yapilacak projenin her dosyasini ve her detayini sunmaniz gerekiyor. Ülkemiz, dünyanin en büyük makine üreticileri arasinda yer aliyor. Tekstil, lojistik gibi sektörlerde hikayeler yaziyoruz. Üyelerimizin teknolojik altyapilarini gelistirip dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelmelerini saglamak istiyoruz" açiklamalarinda bulundu. Kalsin, ITO’da yeni birimler kurmayi hedeflediklerini belirterek, "Üyelerimizin vize sikintisi çekmemesi için yeni birimler de kuracagiz" dedi.



ITO 21’inci dönem seçimleri 9 Kasim’da Istanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA