Güney Marmara Zeytininde Hasat Zamani

Balikesir’in Bandirma ilçesi Edincik sofralik zeytin üretimi için zeytin hasadi sürüyor. Bandirma Edincik mahallesinin dört bir yanini sarip sarmalayan zeytin bahçelerinde hummali çalismalar basladi.

Güney Marmara Zeytininde Hasat Zamani
Güney Marmara zeytinliklerinde hasat basladi.

Toplanan zeytinler, zeytin havuzunda toplanirken Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun zeytin sektörünün nabzini tuttu. Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, "Kendine has aromasiyla, tadini ve kokusunu bu topraklardan alan zeytinlerin sofralarimizla bulusma zamanina az kaldi. Edincik en kaliteli zeytinlerin yetistigi, binlerce zeytin agacinin hayat buldugu topraklar, burada yetisen her ürün ayri bir emegin hikayesidir. Çiftçilerimiz ile zeytin sezonu açilisina katilim sagladik. Emegiyle alin teriyle üreten çiftçilerimize bol ve bereketli bir zeytin sezonu diliyorum" dedi.

Toplanan zeytinler üreticinin kendi mekaninda elekten geçiriliyor ve alim gerçeklestiren firmalarda daha sonra havuzlara atiliyor. Havuzda sadece tuz ve su kullaniliyor ve herhangi bir kimyasal madde kullanilmadan. 6-7 ay süre ile bu ürünlerin suyu ve dereceleri kontrol edilirken, zorlu geçen bu süreçlerden sonra nihayet zeytin sofralarimiza geliyor.
Kaynak: İHA