Egitim Bir Sen'den Meslek Kanunu Için Revize Talebi

Egitim Bir Sen Antalya Subesi’ne üye sendikalilar Antalya Il Milli Egitim Müdürlügü önünde toplanarak ögretmenlerin beklentilerini karsilamadigi gerekçesiyle Ögretmenlik Meslek Kanununda degisiklik yapilmasini talep etti.

Egitim Bir Sen'den Meslek Kanunu Için Revize Talebi
Egitim Bir Sen Antalya Subesi Baskani Eyüp Bülent Miran, Ögretmenlik Meslek kanununun mevcut haklari koruyacak, kariyer basamaklarinda hizmet süresini önceleyecek sekilde yeniden düzenlenmesi çagrisinda bulundu.

Egitimin verimliligi ve niteliginin, egitim çalisanlarinin hak ettigi degeri görmesi, özlük haklari boyutuyla da emeklerinin karsiliginin verilmesiyle mümkün olacagini belirten Miran, “7354 sayili Ögretmenlik Meslek Kanunu, ögretmenlik meslegini düzenleyen müstakil bir kanun beklentisini karsilama yönünde olumlu bir adim olmanin ötesine geçememis, ögretmenlerin beklentilerini karsilayamamistir” dedi.

Miran, Türkiye’de fiilen görev yapan 1 milyonu askin ögretmen oldugunu ancak Ögretmenlik Meslek Kanunu’nda ögretmenin yetistirilmesinden emekliligine kadar meslegin bütün olarak ele alinmamasinin hukuki açidan bir bosluk olmasinin yaninda mesleki açidan da bir yoksunluk oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA