Dallarin Altin Sarisindaki Yüksek Verim Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Örtü alti üretimin yani sira meyve yetistiriciligiyle de öne çikan Denizli’de, bu yil ayva bahçelerindeki yüksek verim üreticinin yüzünü güldürüyor.

Dallarin Altin Sarisindaki Yüksek Verim Üreticinin Yüzünü Güldürdü


Denizli’de ayva üretiminin yogun yapildigi Pamukkale ilçesinde, çiftçiler arazilerinde yil boyunca süren hummali bir çalismayla ürettikleri ürünlerini toplamak için gün saymaya basladi.

Hasat heyecani için geri sayimin yapildigi ilçede, geçen yila göre rekoltede yasanan artis ve kalitenin yüksek olusu üreticilerin yüzünü güldürdü.

Daldaki altin sarisi hasat sonrasi ihracat edilecek

Sadece elle toplanan ayva, iç piyasa ihtiyacinin önemli kismini karsilamasinin yani sira dünyanin birçok noktasina da ihraç ediliyor. Hasat yapilacak olan ayva, isçiler tarafindan kalitesine göre ayrilarak kasalara yerlestirilip, soguk hava depolarina kaldiriliyor. Depolardaki hazirlik asamalari tamamlanan ayvalar, Türkiye pazarinin yani sira dünyanin farkli ülkelerine gönderiliyor.

“Ayvamizi, Denizli basta olmak üzere dünyanin her yerine gönderiyoruz”

Nar hasadinin ardindan heyecanla ayva hasadina odaklanan üretici Bahar Öztürk, bahçelerdeki ayva rekoltesinden memnun oldugunu dile getirdi. Öztürk, elde etikleri ayvayi birçok bölgeye ihracat ettiklerini belirterek, “20 gündür nar hasadinda çalisiyoruz. Bir hafta sonrada ayva kesimine baslayacagiz. Ilk önce ihracat için ilk kesimleri yapacagiz. Ondan sonra ise ikinci kaliteye geçecegiz. Allah izin verirse yakinda hasatlarimiza basliyoruz. Ayva sezonu kaç gün sürerse çalismayi sürdürüyoruz. Yaklasik ayvalari hasat etmek için 15-20 kisi geliyoruz. 40 yasina kadar hasat isleriyle ugrasan arkadaslarimizda bulunuyor. Bu ayvalar sayesinde hem çalisanlar hem de çiftçilerimiz kazaniyor. Ayva fiyatlari biraz düsük, artmasi iyi olur ama yine de memnunuz. Ayvamizi, Denizli basta olmak üzere dünyanin her yerine gönderiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA