Çocuklar Degil, Maalesef Anne Ve Babalar Internet Uygulamalarinin Bagimlisi

Egitimci-yazar Murat Ertas yaptigi açiklamayla anne ve babalarin internet ve akilli telefon uygulamalarindaki bagimliliginin çocuklardan geri olmadigina, bu durumun çocuklarin egitim, ahlâk, aileye aidiyet ve degerler açisindan çok büyük sakincalari olduguna dikkat çekti.

Çocuklar Degil, Maalesef Anne Ve Babalar Internet Uygulamalarinin Bagimlisi
Egitimci-yazar Murat Ertas ebeveyn ve akilli telefon bagimliligi konusunda önemli açiklamalar yapti. Ertas, sosyal paylasim sayfalarinin ve internet uygulamalarinin zararlari anlatilirken çogunlukla dogrudan çocuklara ve gençlere ögretici, yönlendirici, didaktik dil kullanildigini, bunun yanlis oldugunu, bu konuda aslinda ebeveynin ciddi uyarilmasi gerektigini söyledi.

Murat Ertas açiklamalarina söyle devam etti:

“Toplumda en masum olanlar çocuklar ve gençler. Unutmayalim bu çocuklar dünyaya gözlerini aileleri içinde açiyorlar ve ilk anne ve babalarini taklitle hayati ögreniyorlar. Daha sonra arkadas, akran ve genis aile tesiri Hal böyleyken bebeklikten itibaren çocugunun yaninda olan ev hanimi annelerin bebeklerinin, çocuklarinin karsisinda Tiktok, Instagram, Youtube vb. internet ve akilli telefon uygulamalarini bagimlilik derecesinde sik kullanmalari, resim ve video izlemede seçici olmamasi, çocukla ilgilenmemesi ve hatta kendi konforunu bozmamasi için çocugun eline de akilli cihaz vermesi çocugun karakterinde bir ömür derin izler birakacaktir. Çalisan annelerin bebeklerini, çocuklarini teslim ettikleri bakici kadinlar, oyun anneleri de çocugun hayatinda çok önemli yere sahiptir. Çalisan anne ve babalar isten geldikten sonra muhakkak çocuguyla vakit geçirmelidir. Çocugu televizyon karsisina oturtmak veya eline akilli cihaz verip kendi haline birakmak o çocugun aidiyetini ekranda karsisina çikanlara yönlendirmektir. O çocuk büyüyecek, çocuk olarak kalmayacak; küçükken aldigi ev içi ilgi, terbiye, egitim, maruz kaldigi uygulamalar tüm hayatinin rengini belirleyecek. Çocuk büyüdügünde anne ve babasindan çok sosyal medyada karsilastigi kisilere aidiyet duyacak. Sevgisiz, saygisiz, bencil, ilgisiz ve içinden geldigi toplumdan çok farkli inanç ve deger gruplarina ait hisseden bir karaktere bürünecek. Lütfen anne ve babalar çocuklarinizla ilgileniniz, evde mümkün oldugu kadar akilli cihazlarinizi kullanmayiniz. Bugün ‘çocuklar ve gençler’ dedigimizde, sikâyetçi oldugumuz her ne varsa sebebi biz anne ve babalariz.”
Kaynak: İHA