Bilecik'te Matematige Dokunmayan Kalmayacak

Bir ay boyunca Bilecik’teki liselerde egitim gören 9 ve 10’uncu sinif ögrencilerini agirlayacak olan Matematik Müzesi’nin ilk konuklari Bilecik Anadolu Lisesi ögrencileri oldu.

Bilecik'te Matematige Dokunmayan Kalmayacak
Baskan V. Melek Mizrak Subasi, Matematik Müzesini ziyaret ederek, egitimlerine katki saglamayi amaçlanan ögrencilerle bir araya geldi. ’Matematik’e Dokunmayan Kalmasin’ slogani ile bugüne kadar binlerce ögrencinin ziyaret ederek egitimler aldigi Bilecik Belediyesi Bien Seramik Bilgi Evi Matematik Müzesi’nde ögrencilerle sohbet eden ve fotograf çektiren Baskan V. Melek Mizrak Subasi, “Bizler biraz matematigi sevemeden büyüdük. Ancak bu müzemizde çocuklar ve gençler matematige farkli bir açidan bakabiliyor ve bu da çocuklarimizin hosuna gidiyor. Matematige dokunarak eglenceli yanlarini kesfeden çocuklarimiz için bu unutulmaz oluyor. Bu konuda siz degerli ögrencilerimizin öneri ve isteklerini de bekliyoruz. Böylece bu alanda kendimizi gelistirebilir ve matematige sizin gözünüzden de bakabiliriz. Bizim en büyük umudumuz siz gençlersiniz. Cumhuriyetimiz ve ülkemiz siz gençlerin o isiltili zihinlerinizle korunacak ve daha ileriye tasinacak. Bundan hiç kuskumuz yok. Hepinize derslerinizde ve hayatinizda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Subasi, ögrencilerin istek ve taleplerini not ederek ilgili birimlere iletti. Baskan V. Melek Mizrak Subasi, gençlerin sosyal alanlar olusturulmasi taleplerine ise Bilecik’in en kisa zamanda yeni alanlar ile bulusacagini müjdeleyerek cevap verdi.
Kaynak: İHA