Antalya'dan Giden Askeri Malzeme Yardimina Ukraynali Askerden Füze Üzerine Isimli Tesekkür

ANTALYA – Antalya’da yasayan Ukraynalilar hem kendi yaptiklari el isçiligi ürünleri satarak hem de düzenledikleri bagis gecelerinden elde ettikleri gelirle savas bölgesindeki askerlere malzeme alip gönderiyor. Askerler ise füzelere isim yazarak tesekkür ediyor

Antalya'dan Giden Askeri Malzeme Yardimina Ukraynali Askerden Füze Üzerine Isimli Tesekkür
25 Subat 2022 tarihinde Ukrayna ve Rusya arasinda baslayan ve binlerce kisinin yasamini yitirdigi savas günden güne daha da siddetlenerek devam ederken 6 yildir Antalya’da yasayan ve askerlere yardim malzemesi gönderen Iryna Babiak Çete, savas basladigi günden bu yana Ukrayna’daki askerlere yardim gönderdiklerini söyledi.

Babiak Çete, “Yardim için para toplamak çok zor, o yüzden Ukraynali insanlar kendi yaptiklari seyleri bize ücretsiz olarak gönderiyor. Burada kiyafetler, aksesuarlar, cüzdanlar, bebekler ve takilar gibi birçok malzeme var. Bunlari satarak elde ettigimiz gelirlerle Ukrayna’daki askerlere askeri malzeme yardimi gönderiyoruz” dedi.

Satilmasi için esyalar gönderen insanlari tanimadigini aktaran Babiak, “bana Facebook’tan yaziyorlar, adres istiyorlar ve gönderiyorlar. Ukrayna’da soguklar basladi ve biz yardim toplamak için geçtigimiz gün bir etkinlik yaptik, orada da bu ürünleri sattik ve gelen parayla askerlere kiyafet alacagiz.

“Desteginiz için minnettariz, bize güç veriyorsunuz”

Geçtigimiz pazar günü askerlere malzeme göndermek için yardim gecesi düzenleyen Babiak, “Savas bölgesindeki askerlere malzeme yardimi yapmak için etkinlik düzenliyoruz. En son yaptigimiz etkinlige 350 kisi katildi ve 35 bin 450 Türk Lirasi para toplandi. Buradan elde edilen gelirle askerlere malzeme alip gönderecegiz” ifadelerini kullandi. Savas bölgesinde bulunan ve yardim gönderilen birliklerin birinde görevli olan bir asker ise etkinlige telefonla katilarak tesekkür etti. Asker, “Merhaba arkadaslar. Onuncu tugayin temsilcisiyim. Basta ben olmak üzere tüm askerler desteginiz ve bizi unutmadiginiz için size minnettariz. Bize savasma ve zafer için çabalama gücü veriyorsunuz ve biz kazanacagiz. Desteginizin devamini gerçekten sabirsizlikla bekliyoruz. Ülkemizi özgür tutmak için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Düsmanlara ölüm. Ukrayna için zafer” seklinde konustu.



Bagis için duygu biletleri sistemi

Iryna Babiak’in esi olan Bülent Çete kendi isletmesinde kullandigi bilet yöntemiyle yardim gecelerinde bagis topluyor. Bagis yapanlar ise biletlere duygularini yazabiliyor. Çete, biletlerin ortaya çikis hikâyesini, “Alanya’da düzenlenecek bir etkinlikte askeri malzeme götürüp satmami istemislerdi ama malzemeyi götürmek zor olacakti ve aklima kendi isletmemde kullandigim bilet sistemi geldi. 2 nüshadan olusan biletler bastirdim” seklinde anlatti. Üzerinde satilacak ürünün resmi ve fiyati bulunan biletlerde ayni zamanda satin alan kisilerin duygularini yazabilecegi bir de satir bulundugunu belirten Çete, “Nüshalardan biri satin alana verilirken diger nüshasi ise askere aldigimiz kiyafetin üzerine ilistirilerek askere gönderiliyor. Biletler üzerinde yazan numaralarla da Facebook üzerinden birlikteki askerlerin ona tesekkür mesajini görebiliyor. 12 Liradan baslayan çoraplardan, 750 Liraya mont ve botlar da var. Herkes bütçesine göre katkida bulunuyor. 16 tane ürün var bunlarin hepsi orada en çok ihtiyaç duyulan seyler. Uyku tulumu, postal ve mont gibi ürünler var. Askerler çok minnettarlar, yaptigimiz etkinliklerde telefonla askerleri arayip, insanlarla konusturduk. Böylece insanlar yardimin ulastigini görmüs oldu” seklinde konustu.

Yardimlarin gönderilmesiyle ilgili yasal yollar kullandigini ve izinli kargo sirketleriyle gönderim saglandigini aktaran Çete, ”insan olarak birine yardim etmek güzel bir duygu ama keske savas olmasaydi ve biz bunlari yapmamis olsaydik. Satilan bilete karsilik olarak biz ürünleri aliyor ve yasal izinli olan kargo sirketleriyle gönderiyoruz” dedi.



Askerler füzelere isim yazarak tesekkür ediyor

Askerler kendilerine yardim gönderen kisilerin isimlerini yardim biletleri üzerinde görerek o ismi füzelere yaziyor. Füzelerin fotograflarini ise sosyal medyadan paylasarak tesekkür ediyorlar. Askerlerin füze üzerine Türkçe olarak da “Çete ailesine selam” yazdigi görüntü ise dikkat çekenler arasinda yer aldi. Askerlerin yapilan yardimlardan çok memnun olundugunu ve tesekkür etmek için füzelere isim yazdiklarini belirten Çete, “Oradaki birliklerden birinin komutani bizim yaptigimiz yardimdan çok memnun olmustu. Tesekkür etme amaciyla roketin üzerine yazmak için mesajlarimizi istedi ve biz de mesajimizi gönderdik. O da füzenin üzerine mesajimizi yazdi. Ayni sekilde Ukrayna’da gönüllü olarak çalisan arkadaslarimizin da mesajlarini bu sekilde füzelere yazdilar. Askerler burada yardim yapan insanlara tesekkür etmek için onlarin mesajlarini füzelere yaziyor” dedi.

Kaynak: İHA