Eski Devlet Bakani Bahattin Seker IYI Parti'ye Geçti

Bilecik’te 250 kisi rozet takarak IYI Parti’ye geçerken, bunlarin arasinda eski Devlet Bakani Bahattin Seker ile geçmis dönem MHP Bilecik Milletvekili ve Bilecik Belediye Baskan adayi olan Bilecik SMMMO Onursal Baskani, ayni zamanda Mali Müsavir-Bagimsiz Denetçi Hüseyin Sensoy da yer aldi.

Eski Devlet Bakani Bahattin Seker IYI Parti'ye Geçti
Bilecik’te IYI Parti Il Baskanligi tarafindan düzenlenen törende partiye yeni katilan 250 kisiye rozet takildi. Kent Ormani’nda düzenlenen rozet takma törenine; IYI Parti TBMM Grup Baskani Ismail Tatlioglu, Kurumsal Isler Baskani Cihan Paçaci, Eskisehir Milletvekili Arslan Kabukcuoglu Genel Idare Kurulu Üyesi Halil Aydogdu, IYI Parti Bilecik Il Baskani Hakan Sakarya, Bilecik Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Gürses ve birçok partili katildi.

Programda, Devlet Eski Bakani ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili olan Bahattin Seker de IYI Parti rozetini takti.

“Cumhurbaskani adayimiz kim olacak diye tombala çekiyorlar”

Programda konusan IYI Parti TBMM Grup Baskani Ismail Tatlioglu, IYI Parti’nin ülkeyi yönetecek bir parti olarak kuruldugunu ve bu ülkenin umudu oldugunu söyledi.

Tatlioglu, "Biz genel baskanimizla beraber, tüm teskilatimizla beraber yaklasik 3 yila yakindir Türkiye’nin sokaklarinda 81 il, 500’ün üzerinde ilçeyi dolasiyoruz. Biz neden birtakim medya organlarini tercih edip oralarda konusmak yerine insanimizla birlikte sokaktayiz da neden Cumhur koalisyonun sahipleri ve sözcüleri aksam medyada? Çünkü gündüz Bilecik’in sokaklarinda yasananlarla Bozüyük’ün caddelerinde yasananlarla gece medyada konusulanlar arasinda benzerlik yok. Gündüz peynirin yeni fiyati konusuluyor. Gündüz tencere kaynamasi konusuluyor. Gündüz ögrencisini bir baska sekilde okutabilmenin zorlugu konusuluyor ama gece Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi kim olacak tombala çekiliyor. Müsaade edin biz onu belirleriz, çok kolay" dedi.



“13’üncü Cumhurbaskani bizim adayimiz olacak”

Tatlioglu konusmasinin devaminda, "Genel Baskanimiz Meral Aksener’in söyledigi gibi 13’üncü Cumhurbaskani bizim adayimiz olacak. 2018 seçimleriyle beraber olusan bir birliktelik ve ittifak nasil Istanbul, Ankara, Antalya, Adana’da siyasi atmosferi degistirdiyse simdi bütün Türkiye’de bu siyasi atmosferi degistiriyor. Hiç kimsenin meraki olmasin. Biz insallah Türkiye’yi yönetmek için kurulmus bir partiyiz. Hep beraber buradayiz. Bilecik’i biz yönetelim diye kurulmus bir partiyiz. Osmaneli’ni biz yönetelim diye kurulmus, Bozüyük’ü biz yönetelim diye kurulmus ve Türkiye’yi biz yönetelim diye kurulmus bir partiyiz. Türkiye’yi sayin genel baskanla beraber biz yönetelim, icraatini bir de biz yapalim ve Türkiye’yi bugünkü yerden yukarilara dogru çikartalim. Bu gayret içerisinde olan bir genel baskan var. Bu nedenle siyasete 2017 gibi Türk siyasi tarihinin en zor zamaninda bayrak açmis bir genel baskan var" ifadelerini kullandi.

“Bahattin Seker Bey ile beraber olmanin da burada gururunu yasiyoruz”

IYI Parti TBMM Grup Baskani Ismail Tatlioglu ise, bugün buradan çikartmak gereken bir Türkiye’nin var oldugunu anlatarak, "Hep beraber insallah buna gücümüz yetecek. Bugün buradayiz ve Bilecik’in gurur, siyasetinin gurur politikacimiz Bahattin Seker Bey ile beraber olmanin da burada gururunu yasiyoruz. Insallah yolumuza güçlü arkadaslarla devam ederiz" diye konustu.



“IYI Parti bir umudu ve degisimi temsil ediyor”

Tatlioglu son olarak, "Gözlerimizi kapatalim ve bu partinin olmadigini düsünelim, Türkiye’de degisimin umudu yok. Meral Aksener böyle bir parti kurmadi, Türkiye’deki önümüzdeki seçimlerle ilgili toplumun kaçi degisim umudu tasiyacak. Bunun için sizler kurdugumuz parti ve sayin genel baskan Türkiye’de esasinda bir umudu temsil ediyor, bir degisimi temsil ediyor. Bilecik teskilatimiza bu etkinlik için çok tesekkür ediyorum. Sayin Bakan Bahattin Seker Bey’e ve burada yeni katilan dava arkadaslarimiza, eskisiyle yenisiyle hep beraber daha güçlü yola koyulan bir IYI Parti kervanina sahit olmaktan mutluyum" ifadelerine yer verdi.

"Bahattin Seker, bir siyasetçinin olmasi gereken bütün özelliklere sahip”

IYI Parti Kurumsal Isler Baskani Cihan Paçaci ise, siyasete Dogru Yol Partisi’nde basladigini anlatarak, "Orada çok degerli arkadaslarimiz vardi. Bunlardan bir tanesi de su an aramizda. Bakanim Bahattin Seker ile birlikte siyaset yapma serefine ulastim. Onu söyle tarif ediyorum; bir siyasetçinin olmasi gereken bütün özelliklere sahip. Bulundugu bölgede halkla bütünlesen, onlarin derdiyle dertlenen ve çözmeye çalisan, parti yönetiminde ise genel baskanim ve ilgili kurumlarin takdirini kazanan çalismalar yapan çok degerli bir arkadasimiz. Bugün IYI Parti kervanina katilma kararindan dolayi huzurunuzda kendisine tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum. Inaniyorum ki bu katilimla partimiz daha da güçlenmistir. Bölge olarak IYI Parti’nin gücü bu bölgelerde de daha da güçlü hale gelmistir" seklinde konustu.



"Bu seçim Kurtulus Savasi gibi bir mücadele arkadaslar"

20’nci dönemde kurulan 54’üncü hükümette Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakani olarak görev yapan Bahattin Seker ise, arkadaslarinin kendisini mahcup ettigini anlatarak, "Ben Meral hanima siyasete girmeyecegim dedim. Kendisi bana bu seçimin Türkiye için çok kritik bir seçim oldugunu, bu seçimde Türkiye’de tek adamligin bittigini, parlamenter sisteme geçildigini, Türkiye’yi çok zor günler bekledigini söyledi.

Bu seçim Kurtulus Savasi gibi bir mücadele arkadaslar. Bakin bu sene kurucumuz Atatürk’ün 100 yildir bize bahsettigi Türkiye Cumhuriyeti’nin, laik Türkiye Cumhuriyeti bugünlere bizi getirdi. Etrafimiza bir bakin, Arap ülkelerine bakin, digerlerine bakin, ne kadar güzel temeller attigini, laik Cumhuriyetin ne kadar güzel oldugunu hepimiz gördük ve yasiyoruz ama Türkiye’de hem ekonomi, hem sayin baskanimin dedigi gibi adalet bütün sistemler bozulmus vaziyette. Eger bu seçimde parlamenter sisteme dönemiyorsak benim sahsi kanaatim Türkiye’nin durumu çok kötü. Ekonomi ve adalet sistemi, bunlar birbirine esittir. Madem ki biz burada yasiyoruz, IYI Parti kurularak adi zaten iyi, Türkiye iyiye gidecek dediler, her sey iyi olacak denildi ama Türkiye’de maalesef her sey geri gidiyor" dedi.

Konusmalarin ardindan program rozet takma töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA