Sariçay Baraji'nda Gövde Dolgusu Imalatina Baslandi

Devlet Su Isleri Müdürlügü tarafindan yapilan, Kusadasi ve Söke ilçelerinin 20 yillik su ihtiyaci karsilayacak olan Sariçay Baraji’nda gövde dolgusu imalatina baslandi.

Sariçay Baraji'nda Gövde Dolgusu Imalatina Baslandi
Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.

Aydin ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynuyor. Özellikle birbiri ardina insa edilen göletler ve barajlar sehrin tarimsal gelecegine büyük katki sunuyor.

Sariçay Barajinin gövde dolgusuna baslandi

Sariçay Baraji’nda, çalismalarin devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca; “Aydinli hemsehrilerimize bugün bir müjde veriyoruz. Sariçay Baraji insaatinda siyirma kazisi tamamlanmis olup, gövde dolgusu imalatina baslanmistir. Hayirli olsun. Sariçay Baraji projesinde tüm bilesenlerinin tamamlanmasiyla, Aydin’in Kusadasi ve Söke ilçeleri basta olmak üzere Davutlar ile Güzelçamli Mahallelerine yillik 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyunu temin edecektir” dedi.

Aydin’in Söke ilçesine bagli Bagarasi ve Çalisli Mahallelerin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sariçay Deresi üzerine insa edilmeye baslayan Sariçay Baraji, silindirle sikistirilmis beton dolgu tipinde olup, temelden 125 metre yükseklige ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak.
Kaynak: İHA