'4 Yilda Bütçesini Yaklasik 10 Kat Arttiran Bir Baska Kurum Yok'

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, mahalle muhtarlarini Agaçköy Regülatör Restaurant’ta agirladi. Baskan Isik, bugüne kadarki görev süresi boyunca yapilan projeler ve bundan sonraki süreçte yapilacak projeler hakkinda muhtarlara bilgi verdi.

'4 Yilda Bütçesini Yaklasik 10 Kat Arttiran Bir Baska Kurum Yok'
Her firsatta bir mahalleye giderek talepleri yerinde inceleyen ve mahalle muhtarlarinin kendileri için çok önemli oldugunu ifade eden Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, mahalle muhtarlariyla Agaçköy Regülatör Restaurant’ta bir araya geldi. Baskan Isik, yapilan toplantida bugüne kadarki süreçte hayata geçirilen projeler ve bundan sonraki süreçte yapilacak projeler hakkinda muhtarlara bilgi verdi.

Mahalle muhtarlariyla bir aile olduklarini ve muhtarlarin mahalleler için önemli vazifeler üstlendigini ifade eden Baskan Isik, “Yapilan her hizmetin kiymetli oldugunu hepimizin bilmesi lazim. Yapilan hizmetin korunmasini saglamak ve gelecek nesillere aktarilmasini gerçeklestirmek hepimizin çabasiyla oluyor. Kütahya’da yasayan 300 bin kisinin ortak kasasindan ayrilan parayla bu hizmetler yapiliyor. O yüzden yapilan her hizmette Kütahya’da yasayan vatandaslarimizin hakki var, hukuku var. Bunu korumak zorundayiz. Sizlerden istirhamim yapilan hizmetlere önce siz sahip çikacaksiniz” dedi.



"50 kilometreye yakin kanalizasyon hatti yaptik"

Göreve geldiginden bu yana yaklasik 650 milyon Türk Lirasi borç ödedigini söyleyen Baskan Isik, “Son 3 yilda devletin resmi rakamlariyla, Kütahya’ya yapilan tüm kamu yatirimlari 5 buçuk milyar Türk Lirasi. Bu 5 buçuk milyar Türk Lirasinin 2.4 milyar Türk Lirasi yani yüzde 43’ü sadece Kütahya Belediyesi’nin son üç yilda yaptigi yatirimlardir. Biz geldigimizde 280 milyon Türk Lirasi olan bütçe, 2022 itibariyle 1 buçuk milyar Türk Lirasina çikti. 2023 yili bütçemizle ilgili çalismalarimiz devam ediyor. 2 milyar 600 milyon Türk Lirasi civarinda bir bütçe için çalisiyoruz. 4 yilda bütçesini yaklasik 10 kat arttiran bir baska kurum yok. Gelir gelmez elektronik ihale uygulamasina geçtik. Bu uygulama 3 buçuk yildir devam ediyor. Bu sistemi kullanarak yilda en az 50 milyon Türk Lirasi tasarruf sagladik. Bu borçlar böyle ödendi. Geldigimizde 1 lira bile kredi çekecek limitimiz yoktu, 52 milyon Türk Lirasi limit asimi kredi kullanilmisti. Bugün itibariyle Kütahya Belediyesi’nin 687 milyon Türk Lirasi kredi limiti var. 3 yil boyunca Iller Bankasi’na ödenmesi gereken bütün borcu ödedik. 650 milyon Türk Lirasi borcun yaklasik 550 milyon Türk Lirasi, belediye hizmet binasi ve 1453 konutlarinin kredi borcu. Bir taraftan bu borçlar ödendi, bir taraftan da pandeminin verdigi süreçte sehrimizin altyapisinin yüzde 80’ini yeniledik. 115 kilometre su borusu dösedik. Yaklasik 55 kilometre yagmur suyu hatti, 50 kilometreye yakin kanalizasyon hatti yaptik” ifadelerini kullandi.

Muhtarlar toplantisina, Belediye Baskan Yardimcilari Abdullah Damci, Ömer Köse, Murat Arik, Ertugrul Cevahir ve Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Mandal da katildi.

Kaynak: İHA