Sosyal Konut Projesine Basvuru Için Yarin Son Gün

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve TOKI eliyle hayata geçirilen, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 13 Eylül’de açikladigi “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesi için basvurular 31 Ekim 2022 Pazartesi günü sona erecek.

Sosyal Konut Projesine Basvuru Için Yarin Son Gün
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesine basvurular için yarin son gün.

Bakanlik, Cumhurbaskani Erdogan’in 13 Eylül’de açikladigi “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesi için bankalar araciligiyla yapilan basvurularin 31 Ekim 2022 Pazartesi günü sona erecegini duyurdu. e-Devlet üzerinden yapilan basvurular ise 28 Ekim Cuma günü tamamlandi.

"Mart 2023’e kadar konut ve arsalar için tüm kuralarin tamamlanmasi planlaniyor"

Bakanlik açiklamasinda, projenin 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçli arsa, 50 bin is yeri olarak sunulacagi bilgisi yinelendi. Mart 2023’e kadar konut ve arsalar için tüm kuralarin etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin planlandigi da ifade edildi.

"Ilk Evim, Ilk Is Yerim projesine su ana kadar 8 milyona yakin vatandas basvurdu"

Açiklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan, “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesine su ana kadar 8 milyona yakin vatandasin basvuruda bulundugu, resmî müracaatlari tamamlanan talep sayisinin ise 5 milyona yaklastigi bilgisi paylasildi.

“17 ilde, 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri 25 Ekim’de atildi”

"Ilk Evim, Ilk Is Yerim" projesi kapsaminda 17 ilde, 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri 25 Ekim’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katildigi törenle atilirken, projeye iliskin detaylar tekrar hatirlatildi:

"Ilk Evim Ilk, Is Yerim, Ilk Evim Arsa projesi 81 ilde 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçli arsa, 50 bin is yeri olarak vatandaslara sunulacak. Konutlar yöresel ve yatay mimari olarak insa edilecek.

Depreme dayanikli, temelleri saglam, güvenli olacak. Konutlar 5 kati geçmeyecek. Çevre dostu yapi malzemeleri kullanilacak. Konutlar; sifir atiga, enerji verimliligine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu insa edilecek. Vatandaslar, uygun fiyatli konutlara sahip olabilecek. Vatandaslar, 2+1 konutlara 240 ay vade ile aylik 2 bin 280 lira taksitle sahip olabilecek; 3+1 konutlara ise 240 ay vade ile aylik 3 bin 187 lira taksitle erisebilecek."
Kaynak: İHA