Asar Deresi Projesi Düzce'nin Gerdanligi Olacak

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde önemle durdugu ve sehrin yillardir çözülemeyen sorunlarina yönelik gelistirdigi projelerin basinda gelen, tamamlanmasiyla birlikte Düzce’nin gerdanligi olacak ‘Asar Deresi Projesi’ tüm hiziyla ilerliyor. Projede çelik köprülerin oturtulacagi fore kazik çalismasi tamamlandi.

Asar Deresi Projesi Düzce'nin Gerdanligi Olacak
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, sehrin kabugunu kirmasi ve marka sehirler arasina girmesine yönelik vizyon projeleri tek tek hayata geçiriyor. Özlü’nün talimatlari dogrultusunda geçtigimiz Eylül ayinda ilk etap çalismalarina baslanan ‘Asar Deresi Projesi çalismalari hizli sekilde ilerliyor. Üç etap halinde yapilacak projenin ilk etabinda Küçüksu Köprüsü ile Saguç Köprüsü arasinda kalan alan üzerinde çalismalarina devam eden ekipler, bir yandan kazma islemine devam ederken diger taraftan da 54 metrelik çelik köprüyü tasiyacak olan fore kazik çalismalarini tamamladi.

Marka sehir olma yolunda

Projenin yapilan planlama çerçevesinde hizla ilerledigini söyleyen Baskan Dr. Faruk Özlü, ilk etap çalismalarinin programladiklarindan hizli ilerledigini bunun da sevindirici bir gelisme oldugunu dile getirdi. Baskan Özlü, “Bu proje, daha baslamadan Türkiye Belediyeler Birligi’nden ödül almis bir proje. Marka sehir olma yolunda bir esigi daha asiyoruz. Bu bakimdan, projeyi ne denli dogru bir uygulama ile hayata geçirdigimizin bilinmesi çok önemli. Sehrin gerdanligi olacak bir alanini sehrimizin merkezine kazandiriyoruz. Mesakkatli bir çalisma gerçeklestiriyoruz. Ekiplerimiz, kazi isleminin yaninda fore kaziklarinin dikme çalismasini da nihayete erdirdi. Kaziklarin üzerine çelik köprümüzü yerlestirecegiz. Sehrin merkezinde, vatandaslarimizin her sekilde faydalanabilecekleri bir alan insa ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA