Kur'an-I Kerim'e Saldiran Iki 'Edepsiz' Yakalandi

Izmir’in Çigli ilçesinde içki sofrasinda Kur’an-i Kerim’i yirtip atese veren 2 kisi polis ekiplerince yakalandi.

Kur'an-I Kerim'e Saldiran Iki 'Edepsiz' Yakalandi
26 Eylül günü sosyal paylasim sitesine düsen görüntüler izleyenleri sok etti. Çigli ilçesinde bir evde çekildigi anlasilan görüntülerde, içki sofrasinda B.Ç. ve M.A.D.’nin dini degerlerle alay ettigi, içlerinden birinin Kur’an-i Kerim’i yirtip atese verdigi görüldü.

Kutsal kitabi yirtip yakan kisiyi cep telefonu kamerasiyla videoya alan kisinin de Islam’a ve Müslümanlara yönelik hakaret ettigi anlar görüntülere yansidi. Islam’a ve Müslümanlara küfür ve hakaret yagdiran sahislarin daha sonra videoyu hesaptan sildikleri tespit edildi.

Kur’an-i Kerim’e saldiran 2 süphelinin yakalanmasi için harekete geçen Izmir Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, teknik analizin ardindan süphelilerin kimliklerini ve adreslerini belirledi. Kimlikleri belirlenen B.Ç. ve M.A.D.’nin adreslerine operasyon düzenleyen Izmir Il Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügü ve Çigli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, 2 sahsi da Çigli ilçesinde kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi.

Olayla ilgili 2 kisinin yakalandigini sosyal medya hesabindan paylasan Içisleri Bakani Süleyman Soylu su ifadelere yer verdi:

“Izmir’de Kur’an-i Kerim’e saygisizlik yapan iki edepsizin kimlikleri Emniyet Teskilatimizca tespit edildi ve savcilik talimati ile gözaltina alindilar.”
Kaynak: İHA