Yazar Kristin Dahl Nilüfer'de Ögretmen Adaylariyla Bir Araya Geldi

Misi Yazievi’nde kalan Isveçli yazar Kristin Dahl, üniversite ögrencileriyle söyleside bulustu.

Yazar Kristin Dahl Nilüfer'de Ögretmen Adaylariyla Bir Araya Geldi
Toplumun farkli kesimlerini ama özellikle de gençleri ve kadinlari yazarlarla bulusturan Nilüfer Belediyesi, bu kez Misi Yazievi’nde kalan Isveçli yazar Kristin Dahl ile Bursa Uludag Üniversitesi ögrencilerini bulusturdu.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü’nün düzenledigi söylesi, Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde gerçeklesti. Daha çok matematik üzerine yazdigi kitaplarla taninan Kristin Dahl’in söylesisine, matematik ve sinif ögretmenligi ögrencileri katildi.

“Matematigin Anlami”, “Kareler Hiyeroglifler ve Akilli Kartlar”, “Matematik Oynayalim Mi?” ve “Eglenerek Matematik” kitaplarinin yazari Kristin Dahl, matematik ögretmeni olmaya hazirlanan gençlere, matematigin küçük yaslarda nasil anlasilacagi ve çocuklara kadar nasil indirilebilecegini anlatti.

Çocuklarin küçük yasta oynanan oyunlarla sezgisel olarak matematigi anlayip kavradigini belirten Kristin Dahl, matematigin toplama çikarmadan ibaret olmadigi ve hayatin her alaninda kullanildiginin altini çizdi. Bu nedenle çocuklara matematigi sevdirmenin çok önemli oldugunu vurgulayan Dahl, “Bilim, fizik, astronomi ve sanatin, kisacasi hayatta her seyin bir matematigi var. Çocuklara oyunlarla, etkinliklerle matematigi çesitlendirerek sevdirmeliyiz” dedi.

Kaynak: İHA