Mus Ovasi'ndan Kislaklara Dönüs Hazirligi

Ilkbahar mevsimiyle Dogu ve Güneydogu bölgelerinden Mus Ovasi’na getirilen binlerce küçükbas hayvan, soguk havadan etkilenmemek için kislaklara götürülmeye hazirlaniyor.

Mus Ovasi'ndan Kislaklara Dönüs Hazirligi
Her yil ilkbahar mevsimiyle bereketli yaylalari, soguk sulari ve çayir zenginligiyle binlerce küçükbas hayvana ev sahipligi yapan Mus Ovasi’nda, soguk hava etkili olmaya basladi.

Bereketli yaylalari nedeniyle yetistiricilerin büyük oranda tercih ettigi Mus’ta güz zamani geldi. Yilin yaklasik 5 ayini hayvanlariyla Mus’ta geçiren yetistiriciler, kislaklara dönüs için hazirliklarini tamamladi. Sürüleriyle zorlu yolculuga geçecek olan yetistiriciler, kis mevsimini Güneydogu Anadolu Bölgesi’ndeki sicak illerde geçirecek.

Hayvan göçüyle ilgili açiklamalarda bulunan Mus Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Gün, Mus’un ilkbahar mevsiminde Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerindeki hayvan yetistiricileri tarafindan yogun bir göç aldigini söyledi.

Mus’un yayla ve mera bakimindan kaliteli çayirlara sahip olmasi nedeniyle yetistiriciler tarafindan yogunlukla tercih edildigini ifade eden Gün, “Özellikle kislak olarak kullanilan güney illerinden Mus ilimize ilkbaharda yogun bir göç akimi olmaktadir. Sonbaharin gelmesiyle yetistiriciler tekrar kislaklara dönmek için hazirliklara baslamistir. Özelliklede ilimize göçer olarak gelen küçükbas hayvan yetistiricileri, elde ettikleri süt, tereyagi ve peynirden Mus ekonomimize büyük bir katki saglamislardir” dedi.

Kaynak: İHA