Hava Yoluyla Gelen Turist Sayisi 12 Milyon 545 Bin Oldu, Yil Sonu Hedefi 13 Milyon

Antalya Valisi Ersin Yazici, bu yil “Bisiklet Turizmi” temasiyla ANFAS Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Antalya Turizm Fuari’nin açilis törenine katildi. Dünyadaki en kaliteli turizm hizmetinin Antalya’da verildigini söyleyen Vali Yazici; “ 1 Ocak 2022’den bugüne kadar sehrimizi hava yoluyla ziyaret eden turist sayimiz 12 milyon 545 bin kisi ziyaret etti. Insallah yil sonuna kadar 13 milyonu geçecegiz. Antalya olarak turizm noktasinda sundugumuz hizmette dünyada bir numarayiz” dedi

Hava Yoluyla Gelen Turist Sayisi 12 Milyon 545 Bin Oldu, Yil Sonu Hedefi 13 Milyon


"Turizmde bir numarayiz"

Ulusal ve uluslararasi turizm profesyonellerinin sezonun gelismelerini degerlendirerek, birebir isbirligi firsatlari olusturmak üzere bir araya geldigi Antalya Turizm Fuari’nin açilisinda konusan Vali Yazici; “Antalya’miza, Antalya’mizin turizm markasina deger katacak çok güzel bir organizasyonda bir aradayiz. Dünyanin dört bir yaninda turizm profesyonellerini bir araya getiren ve 4’üncü kez düzenlenen Antalya Turizm Fuari’na hepiniz hos geldiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç Süphesiz ki Antalya, Dünyanin en güzel yeridir.” dedigi gibi sizleri turizmin baskenti ve dünyanin en güzel sehri olan Antalya’mizda agirlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Dünyanin en güzel sehirlerinden bir tanesi olan, deniziyle, günesiyle, tarihi ve dogal güzellikleriyle göz dolduran Antalya’mizda her yil milyonlarca yerli ve yabanci misafiri agirliyoruz ve agirlamaya da devam edecegiz. Bu güzide sehirde yasayan herkes turizmi bilen, turizmle yatip kalkan kisiler. Bu sehirde yasayan 2 milyon 600 bin kisi turizmi çok iyi biliyor. Biz Türk turizmine çok ciddi katkilar sunan bir sehiriz. Dünyada sunulan turizm hizmetinin en kalitelisini sunarak ülkemize ve sehrimize katki sunmaya devam edecegiz. Antalya olarak turizm noktasinda sundugumuz hizmette dünyada bir numarayiz ve bir numara olmaya da devam edecegiz” seklinde konustu.



"Yili 13 milyonun üzerinde tamamlayacagiz"

Fuarin sektör paydaslarini bir araya getirerek yeni is birlikleri ve firsatlar yaratma noktasinda çok önemli oldugunu söyleyen Vali Yazici; “Sektörde bulunan tüm paydaslarimizin iyi bir is birligi ile 2022 sezonunu iyi geçirdik. 1 Ocak 2022’den bugüne kadar sehrimizi hava yoluyla ziyaret eden turist sayimiz 12 milyon 545 bin kisi ziyaret etti. Insallah yil sonuna kadar 13 milyonu geçecegiz. Biz kalitemizden taviz vermeden dünya standartlarinin üstünde bu hizmeti sunarak hem sehrimize hem ülkemize hizmet etmeye devam edecegiz. Fuar da emegi geçen herkese huzurlarinizda tesekkür ediyor ve son söz olarak dünyanin en güzel sehrine hepiniz hos geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.” dedi.



"Yillik döviz gelirimizin yarisindan fazlasi turizmden"

Etkinlikte konusan KKTC Turizm ve Çevre Bakani Fikri Ataoglu; “Bu güzel etkinlikte sizlerle birlikte olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hepiniz bu güzel etkinlige hos geldiniz. KKTC olarak turizmimizi çesitlendirmek ve bu pastadan daha çok pay almak için çalismalarimiz yogun sekilde devam ediyor. Bu çerçevede saglik, spor ve alternatif turizm çesitlerine somut adimlar atiyor ve gerekli düzenlemeleri yaparak bu yöndeki gelismelere agirlik veriyoruz. KKTC’nin yillik döviz gelirlerinin yarisindan fazlasi turizm gelirlerinden elde edilmekte. Bunu düsündügümüzde turizmin KKTC için önemli bir lokomotif sektör oldugunu hepimiz görüyoruz. Ülkemizde su an 30 bine yakin olan yatak kapasitesinin 3 katina çikarilmasi için yaptigimiz görüsmeler sonucunda çalismalarimizi netlestirecegiz. Yükselen turizm trendimizin 2023 yilinda daha da artacagindan hiç süphem yok. Yeni açilacak havalimanimizda bunu destekleyecek. Yeni havalimanimizi insallah birkaç ay içinde ülkemize kazandirarak turizm hedeflerimize katki sunmaya, turizm hedeflerimize kosmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA