Grizu Patlamasi Yasanan Madene 3'Üncü Baraj Kuruluyor

TTK Amasra Müessese Müdürlügünde grizu patlamasi sonucu 41 madencinin hayatini kaybettigi ocakta kismen devam eden yanginin söndürülebilmesi için 3’üncü barajin kurulumuna baslandi.

Grizu Patlamasi Yasanan Madene 3'Üncü Baraj Kuruluyor
Bartin’in Amasra ilçesinde Türkiye Tas Kömürleri (TTK) kurumu Amasra Müessese Müdürlügünde -300 kotunda meydana gelen grizu patlamasi nedeniyle 41 madencinin sehit düstügü kazanin ardindan baslayan yanginin söndürülebilmesi için 3’üncü barajin insasina baslandi.

Üretimin durduruldugu ve giris-çikislarin savcilik tarafindan izinle gerçeklestigi maden ocaginda devam eden yanginin tamamen söndürülebilmesi için hava akisini kesmeye yönelik 2 baraj insa edilmisti. TTK tahlisiye ekiplerince yapilan son kontrollerde yanginin devam ettigi tespit edilirken -100 kotuna tas tozu torbalarindan bir baraj daha insa edilmeye baslandi.

"Sorusturma devam ediyor"

Öte yandan 41 madencinin sehit düstügü kazayla ilgili sorusturmada devam ediyor. 50’den fazla sehit madenci yakini, yarali madenciler ve kazadan sag kurtulan madencilerin ifadelerine basvurulan sorusturma çerçevesinde görevlendirilen 6 Cumhuriyet Savcisi ile 6 Is Müfettisinin çalismalari ise devam ediyor.

Maden kazasinin neden yasandiginin tespitine yönelik 7 kisiden olusan bilirkisi heyetinin de saha incelemelerinin ardindan ön rapor için çalismalarini sürdürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA