FÜ 2022-2023 Akademik Yili Açilis Töreni Yapildi

Firat Üniversitesi 2022-2023 akademik yili açilis töreni, yogun bir katilimla yapildi.

FÜ 2022-2023 Akademik Yili Açilis Töreni Yapildi
Atatürk Kültür Merkezinde yapilan açilis törenine, Elazig Valisi Dr. Ömer Toraman, Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Karisit, Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Jandarma Alay Komutani Albay Murat Evren, Emniyet Müdürü Celal Sel, rektör yardimcilari, fakülte dekanlari, ögretim üyeleri, ögrenciler ve çok sayida davetli katildi.

Piyano konseri ile baslayan açilis töreninde Devlet Konservatuvari Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nino Kvatchantiradze birbirinden güzel eserler çaldi.

Akademik yil açilis töreninde konusan Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden bir olan Firat Üniversitesi’nin yeni akademik yilinin açilisini gerçeklestirmenin heyecanini ve mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “2022-2023 egitim-ögretim yilinin ülkemiz, ilimiz, ögrencilerimiz, aileleri ve bütün personelimiz için faydali ve hayirli olmasini diliyorum. Üniversitemizde artik sadece yurt içinden degil yurt disindan da ögrenciler egitim almaktadir. Cumhurbaskanimizin ‘Gönül cografyamiz ile baglarimizi güçlendirmek gerekir’ önerisi dogrultusunda üniversitemiz 17 farkli ülkeden toplamda 1940 misafir ögrenciyi bünyesine katmistir. Elazig ve üniversitemiz bize duyulan güveni bosa çikarmamak için yurt disindan gelen ögrencileri ‘yabanci ögrenci’ degil, ‘misafir ögrenci’ olarak benimsemekte ve Türk milletinin misafirperverligini onlara hissettirmek için yogun çaba sarf etmektedir. Amacimiz önümüzdeki yillarda bu sayiyi arttirmaktir. Firat üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyelerde olmak üzere bütün akademik disiplinlerde egitim-ögretim faaliyetlerine katkida bulunan ve bilimsel arastirma faaliyetlerini sürdüren 424 profesör, 222 doçent, 335 doktora ögretim üyesi, 263 ögretim görevlisi, 679 arastirma görevlisi olmak üzere toplam bin 943 akademik personelle sahiptir. Akademik personel sayisi açisindan üniversitemiz Dogu ve Güneydogu Anadolu Belgelerinde 2. büyük üniversitedir. Üniversitemizde ayrica 3 bin 717 civarinda idari ve destek personeli görev yapmaktadir. Akademisyenlerimiz son iki yilda yapilan dünyanin en basarili bilim insanlari listesinde de Elazig ve üniversitemiz için gurur vesilesi olmustur. Stanford Üniversitesi tarafindan çesitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasiyla 22 anabilim dali ve 176 alt bilim dalinda dünyadaki bilim insanlari arasindan ilk yüzde 2’lik dilime giren listede 2020 yilinda 30 ve 2021 yilinda ise 42 bilim insanimiz yer almistir. Bu siralamada Firat Üniversitesi Istanbul Teknik Üniversitesinden sonra Türkiye’de hem 2020 yilinda hem de 2021 yilinda 2. sirada yer almistir. Bütün bu basarilari nedeniyle akademisyenlerimize tesekkür ediyor ve onlarla gurur duydugumuzu ifade etmek istiyorum. Ülkelerde üniversiteler iki guruba ayrilmistir. Verdikleri egitimin kalitesi, yaptiklari bilimsel arastirmalarin sayisi ve kalitesi ile topluma sunduklari hizmetler açisindan en iyi üniversiteler Arastirma Odakli Üniversiteler, diger üniversiteler ise Bölgesel Kalkinma Odakli Üniversiteler olarak adlandirilmistir. Firat Üniversitemiz bu çerçevede 209 üniversite arasinda en iyi 20 üniversite arasina girerek ‘Arastirma Üniversitesi’ unvanini almistir. 2022-2023 egitim-ögretim yilinin insanliga, milletimize, bölgemize, egitim camiasina, akademik ve idari personelimize, ögrencilerimize ve ailelerine hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Program Firat Üniversitesinde akademik unvan alan ögretim üyelerine protokol üyeleri tarafindan profesör beratlarinin verilmesi sona erdi.
Kaynak: İHA