Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Sizin Vazifeniz Kur'an-I, Hayat Rehberi Oldugunu Bütün Insanliga Tanitmak'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, katildigi hafizlik icazet merasiminde, “Insanlarin hayatlarini Kur’an’a göre tanzim etmelerine sahitlik edeceksiniz, yardimci olacaksiniz. Sizin vazifeniz bu; Kur’an’i, hayat rehberi oldugunu bütün insanliga tanitmak” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Sizin Vazifeniz Kur'an-I, Hayat Rehberi Oldugunu Bütün Insanliga Tanitmak'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Çankaya Belediyesi tarafindan düzenlenen “Çankaya Hafizlik Icazet Merasimi"ne katildi.

Merasim, hafizlarin Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Okudugu duayi heyecandan unutan bir hafiz ise arkadaslarinin yardimi ile tilavetini tamamladi. Gözyaslarina hakim olamayan hafiza salondakiler alkislarla destek oldu.

Törende konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Hz. Muhammed’in vasiyetinde Kur’an-i Kerim’i ve peygamber sünnetini emanet biraktigini ifade ederek, “Iste hafizlarimiz, Allah Resulü Efendimiz, 23 sene boyunca Kur’an ile nasil insanligi karanliklardan aydinliga çikarmak için üzerinde vazife olan sahitligini, müjdeciligini, uyariciligini, davetini, irsadini nasil yaptiysa bu emanet bizim üzerimizde simdi. Allah Resulü’nün varisleri üzerinde, Allah Resulü’ne varsa olmaya en çok hak eden de hafizlardir. Tebrik ediyorum hafizlarimizi. Allah Resulü’ne varis olmaktan daha büyük bir unvan var mi yeryüzünde. Dünyevi unvanlarin hepsini bir kenara koyun hafiz olmak, hafiz-i kelam olmak iste unvanlarin en büyügü. Hafizlarimiz bu unvana sahip oldular” seklinde konustu.



“Sizin vazifeniz Kur’an’i, hayat rehberi oldugunu bütün insanliga tanitmak”

Erbas, hafizligin ümmetin en serefli makamlarindan oldugunu belirterek, ”Sahitliginizi yapacaksiniz, uyariciliginizi yapacaksiniz. Kur’an-i Kerim’i hayat rehberi olarak nasil zihinlerinize yerlestirdiyseniz, hayatinizi da Kur’an’a göre tanzim edeceksiniz. Ve insanlarin hayatlarini Kur’an’a göre tanzim etmelerine sahitlik edeceksiniz, yardimci olacaksiniz. Sizin vazifeniz bu; Kur’an’i, hayat rehberi oldugunu bütün insanliga tanitmak” diye konustu.

Merasimin ardindan Diyanet Isleri Ali Erbas hafizlara icazet belgelerini verdi ve toplu fotograf çekimi yapildi. Yaklasik 100 hafiza icazet verilen merasime Ankara Valisi Vasip Sahin, Çankaya Kaymakami Murat Duru, Ankara Müftüsü Hasan Çinar ve Çankaya Ilçe Müftüsü Mustafa Baytar da katildi.

Kaynak: İHA