Camiden Sadaka Paralari Ve Laptop Çalan Sahis Yakalandi

Karabük’te, camiden sadaka paralari ve dizüstü bilgisayar çalan zanli, Suç Arastirma Raporlama Programi (SARP) çalismasiyla yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlügü ekipleri, merkeze bagli Kurtulus Mahallesi’nde Meriç Camisi’ne bir hirsizin girdigi ihbari üzerine çalisma baslatti. Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, güvenlik kamerasi görüntüleri incelemesi ve ülke genelinde benzer olaylara karisan sahislar Suç Arastirma Raporlama Programi incelemeleri ile en son Kirikkale ili ve birçok ilde ayni nitelikte suçu isleyen, 27 ayri suç kaydi olan M.N.B isimli sahis oldugunu tespit etti.

Ekipler tarafindan yapilan otel ve yolcu sorgulamalarinda M.N.B’nin Karabük’te oldugu belirlenirken, kentten ayrilmak üzere bindigi otobüste yakalanarak göz altina alindi.

Emniyetteki ifadesinden suçunu itiraf eden zanlinin, Meriç Camisi’nden çaldigi dizüstü bilgisayari sattigi, bilgisayarin geri alinarak sahibine teslim edildigi kaydedildi.

Arastirmalarda, sahsin ayni gün Üniversite Mahallesi Sevgi Pinari Camisi’nde bulunan sadaka kutusundan da para çaldigi, ayrica baskaca suçlardan hakkinda yakalama emri oldugu belirlendi.
Kaynak: İHA