Çambasi Doga Tesisleri Kis Sezonuna Hazirlaniyor

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan her geçen yil gelistirilen Kabadüz ilçesi Çambasi Yaylasi’nda bulunan Doga Tesisleri kis sezonuna hazirlaniyor.

Çambasi Doga Tesisleri Kis Sezonuna Hazirlaniyor
Türkiye’nin denize ve havalimanina en yakin kayak merkezlerinden birinin bulundugu Doga Tesisleri, kis sporlari çesitliligi ve essiz doga güzelligiyle misafirlerini agirliyor. Spor ve dogaseverlerin ilk tercihleri arasinda yer alan bu tesis dört mevsim gözdeligini koruyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülügünde yaklasan kis sezonunda yerli ve yabanci turistlere daha iyi hizmet vermesi için kayak merkezinde çalisma yapan Büyüksehir Belediyesi ekipleri gerek bakim-onarim gerekse çesitli degisikliklerle tesiste konforu ve kaliteyi artiriyor.

Konaklama imkâni artirildi

Bu kapsamda çalisma yürüten ekipler, konaklama için tercih edilen bungalovlara ilave mevcutta bulunan konaklama alaninin kapasitesini 82 yataktan 160 yataga çikardi. Böylelikle tesise gelen misafirlerin konaklama imkâni artirildi.

Otopark kapasitesi iki katina çikarildi

Özellikle kis sezonunda yerli ve yabanci turistlerin akinina ugrayan tesiste otopark alaninda derin islah çalismalari yapilarak otopark kapasitesi iki katina çikarildi. Gelen misafirler için park sorunu ortadan kaldirildi.

Acemi kayakçilar için baby lift imkâni

Tesise gelen acemi misafirler için 100 metre uzunlugunda baby lift yapildi. Kayaga yeni baslayanlar için hizmete alinan bu çalisma ile acemi kayakçilar eglenceli ve kolay bir egitim geçirmis olacak.

Pistlerin kalitesi artirildi

Pistlerin kalitesini artiran ekipler rüzgâra maruz kalan bölgelere kar perdesi görevi görmesi için orman gülü dikimi gerçeklestirdi. Alt ve üst istasyon bölgelerine peyzaj çalismalari da yapilarak tesise görsel estetik

kazandirildi.

Motorlarin bakimi yapildi, tatbikatlar gerçeklestirildi

Tesiste kis sezonunda etkin olarak kullanilacak olan telesiyejlerin, kar ezme ve kar motorlarinin bakimlari yapilirken olmasi muhtemel olaylara karsi da egitim tatbikatlari yapildi.

Yeterli kar yagisinin ardindan kayak merkezi hizmete sunulacak

Çambasi Doga Tesisleri, su an için restoran ve konaklama imkanlari ile hizmet veriyor. Çambasi’na düsen karin yeterli seviyeye ulasmasiyla birlikte kayak merkezi de kayakseverlerin kullanimina açilmis olacak.

Bu sezonda da ziyaretçi akinina ugramasi bekleniyor

Öte yandan Büyüksehir Belediyesinin yaptigi çalismalar ve tanitim faaliyetleri sonucu geçtigimiz sezonlarda çok sayida vatandasi agirlayan Çambasi Doga Tesisi’nin bu sezonda da ziyaretçi akinina ugramasi bekleniyor.
Kaynak: İHA