Balikesir Tariminda Yeni Atilim

Balikesir’in Gönen ilçesinde kurulus süreci baslayan Tarima Dayali Ihtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin hazirlik çalismalari Vali Hasan Sildak baskanliginda yapilan toplanti ile degerlendirildi.

Balikesir Tariminda Yeni Atilim
Toplantida 8 bin dekarlik alanda Jeotermal Isitma, Rüzgar Enerji Santralleri (RES), Günes Enerji Santralleri (GES) ve Biyokütle Enerji gibi yenilenebilir enerji türlerinin kullanimi ile Balikesir’in tarimda üretim ve pazarlama üssü olmasini saglayacak Gönen Tarima Dayali Ihtisas OSB’nin hazirlik asamalari ele alindi. Ilgili kurumlarla kurulus çalismalarinin basladigi bildirilen toplantida, proje hazirlanma süreciyle ilgi sunum yapildi. Büyüksehirlere yakinligi ile kritik bir baglanti noktasi konumunda olarak projenin bölgede adeta cazibe merkezi olan Balikesir’in istihdamina yüksek katki saglayacagi belirtildi.

Tarim sehri Balikesir’de 12 ay boyunca örtü alti üretim yapilabilmesi, tüketici pazarlarina yakin olmasi ve dis pazarlara ulasim imkani olmasi sebebiyle bölgede heyecana neden olan çalismanin 4 bin dekarlik iki etap seklinde planlandigi toplantida belirtilenler arasinda yer aldi.

Valilik Kocaseyit Toplanti Salonu’nda yapilan toplantiyla Vali Hasan Sildak’in yani sira Vali Yardimcisi Mustafa Çek, Gönen Kaymakami Arslan Yurt, Büyüksehir Belediye Baskanligi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, Gönen Belediye Baskani Ibrahim Palaz, Il Tarim ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Gönen Ticaret Odasi Baskani Ismail Mutlu, Gönen Ziraat Odasi Baskani Sabri Ceylan, Gönen Ticaret Odasi Baskani Ibrahim Mutlu ve diger ilgililer katildi.

Her Ilçesinde farkli bir zenginlige sahip Balikesir’in Gönen Ilçeside 8 bin dekar alanda kurulacak Balikesir Gönen Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesinde yillik 250 bin ton sebze üretimi yapilacak. Ülkenin en büyügü olma özelligi tasiyacak Sera OSB’de 10 bin kisinin istihdam edilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA