Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Üzüntüden 12 Kilo Verdim'

Kocaeli’de arkadasini öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan sanik savunmasinda, "Üzüntüden 12 kilo verdim. Ben cezaevinde her gün ölüyorum" dedi. Mütalaasini sunan cumhuriyet savcisi, yargilanan iki sanigin "kasten öldürme" suçundan cezalandirmalarini istedi.

Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Üzüntüden 12 Kilo Verdim'
Olay, 22 Ocak tarihinde Gölcük ilçesine bagli Hisareyn Karaköprü Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. 35 yasindaki Tufan Korkmaz, misafirlige gittigi arkadasinin evinde silahla vurularak hayatini kaybetti. Olaya iliskin Erman K. ve evde bulunan Dursun Hakan A. gözaltina alindi. Ifadeleri alinan süpheliler, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Ben cezaevinde her gün ölüyorum"

Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesinde saniklarin yargilanmasina devam edildi. Durusmaya tutuklu sanik Erman K., taraf avukatlari, aileler katilirken diger celse tahliye olan Dursun Hakan A. katilmadi. Savunmasi için söz hakki verilen Erman K., "Kasitli bir sey yapmadim, kazaydi. Onun için neler yaptigimi Tufan’in ailesi çok iyi bilir. O benim dostum, kardesimdi. Bilerek yapmadim, yapsaydim bastan beri söylerdim. Arkadasim en son benim yüzümden öldü. Üzüntüden 12 kilo verdim. Ben cezaevinde her gün ölüyorum" dedi.



Kasten öldürme suçuyla cezalandirilmalari istendi

Sanigin savunmasinin ardindan mahkeme heyetine mütalaasini sunan cumhuriyet savcisi, iki sanigin da ayri ayri "kasten öldürme" suçundan cezalandirilmalarini istedi. Mahkeme heyeti, Erman K.’nin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA