AK Parti'li Yilmaz Açiklamasi 'Dün Yaptik, Bugün Yapiyoruz, Yarin Da Yapacagiz'

AK Parti İçel Milletvekili Zeynep Gül Yilmaz, 20 yildir sürdürdükleri eser ve hizmet siyasetinin en büyük halkalarindan biri olan konut, is yeri ve arsa kampanyasinin ilk temelini büyük bir cosku ve gururla gerçeklestirdiklerini belirterek, “Dün yaptik, bugün yapiyoruz, yarin da yapacagiz. Cumhurbaskanimiz liderliginde daha güzelini askla, azimle ve kararlilikla milletimiz için yapmaya devam edecegiz” dedi.

AK Parti'li Yilmaz Açiklamasi 'Dün Yaptik, Bugün Yapiyoruz, Yarin Da Yapacagiz'
Yilmaz, yaptigi yazili açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde son 20 yilda, medeniyetin en önemli tasiyicisi olarak gördükleri sehirleri büyük yatirimlarla dönüstürdüklerini ve güçlendirdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetlerinden önce Türkiye’de insanlarin gecekondulara mahkum edildigini kaydeden Yilmaz, “Yillar boyunca, milletimizin kurdugu hayalleri ve ihtiyaçlari görmezden gelindi. Dönemin hükümetleri deprem, sel, yangin gibi afetlerde milletimizin yaninda olmadi. 3 Kasim 2002’de AK Parti ve Cumhurbaskanimizla yeni bir dönem baslarken, milletin derdine sagirlasmis siyasetin yerine, yuva kuran siyaset basladi, sefkat ve merhamet siyaseti geldi. Hiçbir ülkenin üstesinden gelemeyecegi bir sekilde, TOKI ile 1 milyon 170 bin konut yaptik. 30 bine yakin ilave sosyal donatilariyla, okullariyla, camilerimizle konutlari tamamlayarak aziz milletimizin hizmetine sunduk” diye konustu.



"İçel’e 5 bin 97 konut yapilacak"

Milletvekili Yilmaz, bugün daha büyük bir adimla, en büyük sosyal konut hamlesini baslattiklarini animsatti. Hiçbir sey üretmeyip, her seye ’hayir’ diyen, ‘yapamazsiniz’ diye bagiranlara inat, ’Türkiye Yüzyili’na, yüzyilin projesiyle adim attiklarini vurgulayan Yilmaz, söyle devam etti:

"Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde 20 yildir sürdürdügümüz eser ve hizmet siyasetimizin en büyük halkalarindan biri olan, ülkemizin en büyük konut, isyeri ve arsa kampanyasinin ilk temel atma törenini, Ankara’da büyük bir cosku ve gururla gerçeklestirdik. 8 milyona yakin basvuruyla aziz milletimizin gösterdigi büyük teveccüh, bu projenin ne kadar önemli ve ne kadar gerekli oldugunu ortaya koymustur. Insallah 2 yil içinde 250 bin konutluk ilk etabi, 2028’e kadar da tamami bitirilerek hak sahiplerine teslim edilecektir. İçel’de de 250 bin konutluk projenin ilk etabinda il merkezine 2 bin 122, Anamur ilçemize bin, Aydincik ilçemize 128, Toroslar ilçemize 650, Mut, Silifke ve Tarsus ilçelerimize de 400’er konut olmak üzere toplam 5 bin 97 konut yapilacaktir. Dün yaptik, bugün yapiyoruz, yarin da yapacagiz. Cumhurbaskanimiz liderliginde daha güzelini askla, azimle ve kararlilikla milletimiz için yapmaya devam edecegiz.”

Yilmaz, AK Parti hükümetleri olarak Türkiye’yi sadece yatirimlarla gelistirmekle sinirli kalmayip, Cumhurbaskani Erdogan liderliginde, demokratiklesme adimlari, insan haklari ve hukukun üstünlügü konusunda da önemli reformlara imza attiklarini bildirdi. Tüm bu reformlara, bir yenisini daha ekleyerek kötü muamele ve iskence ile anilan, geçmiste acilara, zulümlere ve kötü hatiralara konu olan Diyarbakir Cezaevinin, Adalet Bakanligi tarafindan bosaltilarak kapisina kilit vuruldugunu ve kültür merkezi yapilmak üzere Kültür ve Turizm Bakanligina devredildigini animsatan Yilmaz, “Cumhurbaskanimiza, bir hukukçu milletvekili olarak bütün bu degisiklikleri ortaya koyma iradesi ve kararliligindan dolayi sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA