Ahilik Okuyup, Ahilik Yemini Ile Mezun Oluyorlar

KIRSEHIR – Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) ögrencileri, Ahilik dersleri alip, Ahilik yemini ederek okullarindan mezun oluyor.

Ahilik Okuyup, Ahilik Yemini Ile Mezun Oluyorlar
Ögrencileri gelecege hazirlarken kaliteli bir egitimin yani sira toplumsal degerlerin de önemine dikkat çekilen Ahi Evran Üniversitesi’nde kisisel gelisim için "Ahilik Kültürü ve Medeniyeti" dersi ögrencilere birinci siniftan itibaren veriliyor. Türkçe Bölümü ögrencileri, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi’ne geldikten sonra almaya basladiklari Ahilik Kültürü ve Medeniyet dersi ile yerinde inceleme yaparak Ahi Evran’i taniyor ve onun ögretileri ile gelecege isik olabileceklerini düsünüyor.

Ahiligin Anadolu’yu vatan tutmada, topluma huzuru asilamada büyük bir alt yapi oldugunu belirten Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplum hayatini düzenleyen, kaynagini sünnetten alan kurallar manzumesi vasitasiyla ideal toplum yolunda önemli adimlar atildigini kaydetti.

Türkçe Bölümü ögrencisi Muhammed Okan, Sanliurfa’dan Kirsehir’e gelmeden önce Ahi Evran hakkinda duydugu pek çok seyin oldugunu ancak zorunlu ders almaya basladiktan sonra tanimaya basladigini söyledi.

Kültürel degerlerin önemine dikkat çeken Kübra Gökçe ise, Ahilik kültürünün kendisini derinden etkiledigini, Ahi Evran’i yerinde tanimanin da kendisi için bir sans oldugunu belirtti.

Büsra Ceylan da Ahilik teskilatlanmasini daha iyi ögrenmek ve kavramak için Kirsehir’i tercih ettigini anlatti.

Ahi Evran Üniversitesi’nde akademik egitimini tamamlayan ögrenciler, ’Ahilik yemini’ yaparak mezun oluyorlar.
Kaynak: İHA