Adabahçe'nin Topraklari Kis Fideleri Ile Bulusuyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan tarimsal üretimi gelistirmek ve tüketicilerin saglikli gidaya aracisiz ulasmasini saglamak amaciyla yasama geçirilen Adabahçe’de kis hazirliklari sürüyor. Karnabahar, brokoli, lahana, pirasa ve kereviz gibi kis sebzelerinin fideleri ‘malçlama’ yöntemiyle Adabahçe’nin bereketli topraklariyla bulusturuluyor.

Adabahçe'nin Topraklari Kis Fideleri Ile Bulusuyor


Kusadasi Belediyesi tarafindan ’Topraga Saril, Üretime Katil’ slogani ile yasama geçirilen Adabahçe’de yaz sebzelerinin hasadi geçtigimiz Eylül ayinda tamamlandi. Toplam 10 dönümlük bir arazide Mayis ayinda toprakla bulusturulan domates, patlican, kabak, biber, salatalik, acur, kavun ve karpuzlarin hasadindan yaklasik 2 bin kilogram mahsul toplandi. Hasat sonrasi elde edilen mahsuller, Adamarket Ekspres ve Adamarket Karavan araçlari araciligiyla Kusadalilarin sofralarina ulastirildi.

Kusadasi Belediyesi, Adabahçe’nin bereketli topraklarinda yapilan yaz hasadinda toplanan ürünlerden ihtiyaç sahiplerinin de faydalanmasini sagladi. Bu amaçla Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri içerisinde sebze ve meyvelerin oldugu gida paketleri hazirladi. Ardindan paketler ekipler tarafindan kentin farkli mahallelerinde oturan vatandaslara ulastirildi. Gida paketlerini teslim alanlar Baskan Ömer Günel’e tesekkür etti.

Kusadasi Belediyesi’ne ait Degirmendere Mahallesi Igdecik mevkisinde bulunan Adabahçe’de, 21 dönümlük arazinin 10 dönümü üzerinde kislik sebzelerin, yerli fide ve tohumlarin ekim ve dikim çalismalari devam ediyor. Kis sezonu için su ana kadar yaklasik 5 bin karnabahar, brokoli, beyaz ve kirmizi lahana, ispanak, pirasa, turp ve kereviz fidesi topragin yabani otlardan, dondan ve asiri isidan korunmasini saglamak amaciyla kullanilan malçlama yöntemiyle dikildi. Kis hazirliklari çerçevesinde ilerleyen dönemde farkli sebzelerin tohum ve fideleri de toprakla bulusturulacak.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Kusadasi Belediyesi olarak hayata geçirdigimiz Adabahçe’den bugüne kadar binlerce ton mahsul elde ettik. Ürünlerimizi hemsehrilerimize ulastirdik. Adabahçe, sosyal belediyecilik alanindaki faaliyetlerimize de önemli katkilar sundu. Çünkü biz Kusadasi’nda yasayan her kesimden sorumluyuz. Unutmamaliyiz ki pandemi döneminde ucuz ve saglikli tarim ürünlerine kolay ulasmanin önemi ortaya çikmisti. Adabahçe’de yil boyunca saglikli ürünler yetistirmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA