Kiliçdaroglu'nun Itfaiye Araci Teklifini Reddetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun 21-23 Ekim tarihleri arasinda Belediye Baskanlari Çalistayi çerçevesinde Sivas’a gerçeklestirdigi ziyaretin yankilari devam ediyor.

Kiliçdaroglu'nun Itfaiye Araci Teklifini Reddetti
Kiliçdaroglu önceki gün gerçeklestirdigi partisinin grup toplantisinda Koyulhisar ziyaretinde kendisinden ilçeye itfaiye araci istendigini ifade etti.

Kiliçdaroglu, grup toplantisinda, “Koyulhisar ilçesine ugradim. Ilçenin itfaiye aracinin olmadigi söylendi. Orada da söyledim; Koyulhisar Belediye Baskanimiz eger kabul ederse, kendisine bir itfaiye aracini bu hükümet yapamadi, biz parti olarak bir belediye baskanimiza rica edecegiz, size yeni, kullanilmamis, tertemiz itfaiye aracini teslim edecegiz” dedi.

Kiliçdaroglu’nun grup toplantisinda yaptigi açiklamanin ardindan Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Koyulhisar Belediye Baskani seçilen Osman Epsileli sosyal medya hesabindan video yayimladi. Kiliçdaroglu’nun ilçede itfaiye araci olmadigi yönündeki iddiasini yalanlayan Epsileli; 2 adet itfaiye araçlarinin bulundugunu ama modelinin düsük oldugunu söyledi.



Kiliçdaroglu’ndan itfaiye araci talebinde bulunan kisinin CHP’li bir belediye meclis üyesi oldugunun altini çizen Epsileli, “Kendileri ayin 21’inde ilçemizi ziyaret etmislerdir. Ayni zamanda grup toplantisinda Koyulhisar’in itfaiye araci ile ilgili açiklamalarda bulunmuslardir. Öncelikle Koyulhisar’da itfaiye araci yok degil, var; 2 tane itfaiye aracimiz var. Bu iki aracimizin birinde de yenilikler yaptik. Su anda Allah’a çok sükür yanginlara ve diger kazalara müdahale etmede bir sikintimiz yoktur ama 2 aracimiz da model olarak biraz eskidir. Büyük olani tamamen yeniledik. Hem merdiven olarak hem açilir ayaklariyla 22 metreye kadar müdahale etmekteyiz. Yalniz burada CHP’li belediye meclis üyesi arkadaslarimizdan birisinin bir talebi olmustur. Bir itfaiye araci istenmistir. Kendileri de istendigi takdirde itfaiye araci verilecek diye söz vermislerdir. Ben kendilerine tesekkür ediyorum. Itfaiye aracini kabul etmiyorum. Ülke gündeminde sanki hükümetimizin, devletimizin Koyulhisar Belediyesi’ne bir itfaiye araci verecek gücü yok ya da yapilmiyor anlaminda bir konusma olmustur. Bundan dolayi belediye baskani olarak da ilçe olarak da rahatsizlik duyduk. Kendilerine bu tekliflerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Koyulhisar’a yapilan tüm çalismalari yakin zamanda kamuoyu ile paylasacaginin altini çizen Epsileli, “Asagi yukari 1, 1 buçuk yildir bazi çalismalarimiz var, bunlari paylasmadik. Çogu projelerimiz bitmek üzere. Bu noktada da devletten, hükümetten aldigimiz yardimlar var. Burada hem MHP Sivas Milletvekilim Ahmet Özyürek’e hem de basta Ismet Bey olmak üzere AK Parti milletvekillerimize tesekkür ediyorum. Yani Koyulhisar’in siyasete gündem olmasi hos ve dogru olmamistir. Bu itfaiye araciyla ilgili devletimiz çok yerlere köprüler, binalar, ihtiyaçlar ne varsa yapiyor kaldi ki bir itfaiye araciysa bunu Milliyetçi Hareket Partisi hükümetten ya da herhangi bir belediyesinden talebimiz oldugu takdirde karsilayacaktir. Herkese çok tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA