Sirintepe'deki Atiklar Geri Dönüsüme Kazandirildi

Izmit Belediyesi, Izmit Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluslarinin katilimi ile Sirintepe Mahallesi’nde çevre temizligi ve atik toplama etkinligi gerçeklestirdi.

Sirintepe'deki Atiklar Geri Dönüsüme Kazandirildi
Izmit Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, Sirintepe Mahallesi’nde çevre temizligi ve atik toplama etkinligi gerçeklestirdi. Özellikle otoyol kenarlarina bilinçsiz bir sekilde atilan çöp ve atiklar mahalle sakinlerinin de katilimiyla toplanarak geri dönüsüme kazandirildi. Çevre temizligi ve atik toplama etkinliginde 450 kilogram cam, 60 kilogram naylon, 40 kilogram kagit ve 70 kilogram çöp toplandi.

"Bu doga, bu çevre, bu gelecek bizim"

Çevre temizligi etkinliginde açiklamalarda bulunan Izmit Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Havva Açikgöz, "Temel hedefimiz çevreye rastgele atilan atiklarin dogaya verdigi zarara dikkat çekmek ve vatandaslara bu konuda bilinç olusturmak. Yogun olarak otoyol altlarinda arabalardan atilan atiklarin dogaya ne kadar zarar verdigine dikkat çekiyoruz. Bu doga, bu çevre, bu gelecek bizim. Insanlar atiklarini dogaya atmasinlar. En yakin geri dönüsüm noktasina veya çöp konteynerine atsinlar" dedi.



"Elimizden geldigince farkindalik olusturmaya çalisiyoruz"

Izmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Dogan, "Izmit Belediyesi ile çevre konusunda çok güzel projeler yapiyoruz. Çocuk Ödül Market buna çok güzel bir örnek. Bugün yaptigimiz etkinlik de bu anlamda önemli. Yasadigimiz dünyayi temiz tutmak herkesin sorumlulugu. Elimizden geldigince farkindalik olusturmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA