Kedi Kahvehanenin Maskotu Oldu

Elazig’in Baskil ilçesindeki 72 yillik kahvehanede yavruyken sahiplenilen ‘Pamuk’ isimli kedi, kahvehanenin maskotu oldu.

Kedi Kahvehanenin Maskotu Oldu
Baskil’de 1950 yilindan beri hizmet veren kahvehanenin müdavimlerinden birisi de ’Pamuk’ isimli kedi. Ilçe sakinlerin gün içerisinde çay içip sohbet ettigi kahvehanede çalisan Sano Baydemir, yavruyken sahiplenip besledigi kedi, kahvehanenin maskotu oldu. Ilçedeki diger birkaç kediyle birlikte kahvehanenin soba bacasina yakin bir noktada çatida konaklayan Pamuk, aciktiginda kahvehanenin içerisine gelip masalara atlayarak hem karnini doyuruyor hem de oyun oynuyor.

Kediyi sevdiklerini belirten Sano Baydemir, ’’Kedimizin adi Pamuk, kahvemizin maskotudur. Burada arkadaslar sabah kahvaltisinda artan tulum peyniri ve yagli ekmekleri kedimize veriyor. Bunlarda bir can sonuçta. Sokak hayvanlarini aç ve susuz birakmamak gerekiyor. Bizim insanlik görevimiz. Pamuk dedin mi hemen bacaginin üstüne atlar. Pamuk’un bir esi de var beraber kahvemizin önünde oynarlar. Gezinip keyiflerine bakarlar. Kahvemize geliyorlar, sokak hayvanlarina sahip çikmak güzel bir sey’’ dedi.

Kaynak: İHA