7 Bin Parça Ile 3 Buçuk Ayda Sultanahmet Camisi Maketi Yaptilar

Ordu’da bir isletme sahibi Serkan Alper, 7 bin ahsap parça ile 12 kisilik ekibin 3 buçuk ayda bitirdigi Sultanahmet Camisi maketini is yerinde sergiliyor.

7 Bin Parça Ile 3 Buçuk Ayda Sultanahmet Camisi Maketi Yaptilar
Altinordu ilçesinde tasarim ayna satisi üzerine faaliyet gösteren is yerini isleten Serkan Alper, geçen yillarda Istanbul’daki Sultanahmet Camisi’ni ziyaret etti. Caminin mimarisinden etkilenen Alper, is yerine yakin bir yerde kurdugu atölyede 12 personeliyle ahsap malzemeler kullanarak Sultanahmet’in maketini yapti. 2,60 metreye 1,80 metre boyutunda olan maketin yapimi 3 buçuk ay sürerken, Serkan Alper maketi is yerinde sergiliyor.

“7 bin parça ile güzel bir çalisma oldu”

Kendilerinin sanat firmasi oldugu için sanat önem verdiklerini söyleyen Serkan Alper, “Bunun için ne yapabilecegimizi düsündük ve cami maketi yapmaya karar verdik. Is arkadaslarimiz ile birlikte çalisma yaptik ve bu esnada zor bir is olarak Sultanahmet Camisi’ni düsündük, çünkü çok özel bir cami ve Türkiye için bayrak niteligi tasiyan bir cami. Ayasofya’ya karsi yapilmis Fatih Sultan Mehmet’in özel bir istegidir. Sonrasinda yapmaya karar verdik ve basladik. Yaklasik 3 buçuk ay kadar sürdü, bu süre zarfinda 7 bin parça ile beraber güzel bir çalisma ortaya çikti” dedi.



“Ebatlari orijinali ile birebir”

“Görenlerin tepkisi çok harika, büyük bir cami oldugu için insanlar belki de etrafinda bu kadar gezemiyorlar ancak burada birebir maketini yaptik ve insanlar görmeye geliyor” diyen Alper, “Sanat firmasi oldugumuz için magazada da çok özel ürünler var, onlarla birlikte güzel bir eser ortaya çikti. Ebatlari orijinali ile birebir yaptik. Sultanahmet Camisi’nin Türkiye’deki en büyük maketi oldugunu tahmin ediyorum” diye konustu.

Serkan Alper, farkli maket projeler yapmayi düsündüklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA