Tarih Yazan Çocuklar Projesi Kahta'da Basladi

Tarihe mal olmus önemli Türk sahsiyetlerini kitaplarla ve çesitli etkinliklerle benimsetmeyi amaçlayan Tarih Yazan Çocuklar projesi Adiyaman’in Kahta ilçesinde de hayata geçiyor.

Tarih Yazan Çocuklar Projesi Kahta'da Basladi
Tarih Yazan Çocuklar projesinin Kahta’da uygulanmasi için Kahta Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Tarih Yazan Çocuklar Yayincilik Yapimcilik A.S. arasinda protokol imzalanarak ilk adim atildi.

Tarih Yazan Çocuklar projesi Kahta’da bulunan 90 ilkokulda uygulanirken 500 derslige Kitap Agaci adi verilen sinif kitapliklari kurulacak. Sponsorlar araciligiyla ilkokul siniflarinda olusturulacak olan her kitapliga 200 Türkçe 100 Ingilizce kitap konularak proje çerçevesinde Türk tarihinde önemli yeri olan 100 Türk büyügünün anlatildigi eserler ilkokul çocuklariyla bulusturulacak. Projeyle birlikte Kahta’da binlerce ögrenci Türk sahsiyetleri ögrenirken Ingilizcelerini de gelistirmis olacaklar.

Tarih Yazan Çocuklar projesiyle ilçede bulunan binlerce ögrenci kitaplar vasitasiyla Türk sahsiyetleri ögrenirken “Çat Kapi Sinif Dramasi”, “Kahramanima Mektup” ve “Kahramanimi Çiziyorum” gibi birçok etkinlik ile Türk sahsiyetlerin hayatlarini hayal dünyalari ile birlestirecekler.

Projeden memnuniyetini ve desteklerini dile getiren Ilçe Milli Egitim Müdürü Lütfü Basli, “Geçmisi olmayaninin gelecegi olmaz, düsüncesiyle çocuklarimiza erken yasta Türk büyükleriyle bulusturmayi hedefleyen projenin ilçemizde gelecek nesillerimize katki sunacagini temenni ediyorum. Proje çerçevesinde ögrenciler Türk tarihini hem okuyarak hem de izleyerek ögrenecek. Projenin hazirlanmasinda ve uygulanmasinda emegi geçen Tarih Yazan Çocuklar Adiyaman Il Koordinatörü Muhammet Mustafa Dicle’ye tesekkür ederim. ” seklinde konustu.

Düzenlenen imza töreninde Kahta Ilçe Milli Egitim Müdürü Lütfü Basli ve Tarih Yazan Çocuklar Projesi Adiyaman Il Koordinatörü Muhammed Mustafa Dicle katildi.

Kaynak: İHA