SEYTIM'e 'En Iyi Teknoloji Ödülü'

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve Inovasyon Merkezi (SEYTIM), İçel Altin Çilek Ödülleri töreninde teknoloji ve inovasyon dalinda yilin “En Iyi Teknoloji Ödülüne” layik görüldü.

SEYTIM'e 'En Iyi Teknoloji Ödülü'
Yenilikçi fikirlerin hayata geçirilebilmesine yönelik olarak egitim, tasarim ve üretim alanlarinda hizmet vermek üzere

hizmete açilan Seyhan Belediyesi Teknoloji ve Inovasyon Merkezi, ilk olarak Türkiye Belediyeler Birligi tarafindan, gençlerin kendi potansiyellerini gerçeklestirebilmelerine imkân saglanmasi, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatin her alanina etkin katilimi, genç girisimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi amaciyla düzenlenen “Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Uygulama” yarismasinda Seyhan Belediyesine, “Genç Dostu Sehir” ödülünü kazandirdi. Baskan Akay, yarismanin ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan aldi.

REX 2022 ve ROOT 2022 Türkiye Geneli Robotik Kodlama yarismalarina katilan SEYTIM ögrencileri REX 2022 yarismasinda Türkiye sampiyonlugu ve 2.’ligi, ROOT 2022 yarismasinda ise 5,7 ve 8.’lik, derecelerini elde ettiler.

Teknofest 2022 Roket Yarismasi’nda üniversiteler ve daha önce atis yapmis liselerin katildigi orta kategoride yarisan SEYTIM Eryurt Roket Takimi, 41 takim içerisinde hem Türkiye dördüncüsü olma basarisini gösterdi hem de “En iyi Takim Ruhu” ödülüne layik görüldü.

SEYTIM, Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) tarafindan da tüm dünyadaki “iyi uygulama” örnekleri arasinda gösterildi. UNCHR’nin web sitesinde SEYTIM’in kurulus amaci, gerçeklestirilen faaliyetler hakkinda detayli bilgiler Ingilizce olarak okuyuculara aktarildi.

“Yilin en iyi teknoloji projesi seçildi”

SEYTIM son olarak İçel Altin Çilek Ödülleri töreninde Teknoloji ve Inovasyon dalinda Yilin En Iyi Teknoloji Projesi ödülüne layik görüldü.

Baskan Akay ödül töreninde yaptigi konusmada dijital teknolojinin dünyanin yakin gelecegine egemen olacagina dikkati çekti.

SEYTIM’in COVID-19 salgini sonrasinda görünür hale gelen gida ve çevre sorununu birlikte ele alan bir yapida olusturuldugunu dile getiren Akay, “Su anda yaptigimiz sey önümüzdeki dönemde yapay zekâya, metaverslere bir sekilde çocuklarimizin hazirlanmasi. Diger taraftan da Avrupa Yesil Mutabakati’na ve biraz da dünyadaki gelismelere bagli olarak teknolojinin tarimda kullanilarak çevreye en az zarar verecek, en verimli sekilde saglikli ve güvenli ürün elde etmenin yolunu bulmak. SEYTIM su anda bunlar üzerinde çalisiyor. Umuyorum özellikle gençlerimiz, dijital teknolojiye çok küçük yasta baslamis gençlerimiz bunlari daha üretime dönük olarak kullanir. Bütün amacimiz bu. Bütün amacimiz yakin gelecekte daha güzel bir dünyada yasamak” dedi.

Kaynak: İHA