Konya Büyüksehir Ile NEÜ Tarim Alaninda Is Birligi Yapacak

Konya Büyüksehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) arasinda tarima yönelik egitim ve danismanlik faaliyetlerinin yürütülmesine iliskin ortak hizmet protokolü imzalandi.

Konya Büyüksehir Ile NEÜ Tarim Alaninda Is Birligi Yapacak
Konya Büyüksehir Belediyesi ve NEÜ arasinda tarima yönelik egitim ve danismanlik faaliyetlerinin yürütülmesine iliskin ortak hizmet protokolü imzalandi. Büyüksehir Tas Bina’da düzenlenen imza töreninde konusan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, birçok vasfiyla öne çikan Konya’nin; üniversite sayisi, üniversite ögrencisi ve kapasitesi açisindan Türkiye’nin en önemli sehirlerinden birisi olduguna dikkat çekti.

“NEÜ, is birligini en güçlü yaptigimiz üniversitelerimizden”

5 üniversitedeki 130 bine yakin ögrencinin ve binlerce ögretim elemaninin Konya’ya önemli bir dinamizm kattigini kaydeden Baskan Ugur Ibrahim Altay, “Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak üniversitelerimizle is birligi içerisindeyiz. Bu is birligini en güçlü yaptigimiz üniversitelerimizden birisi de Necmettin Erbakan Üniversitesi. Bugün imzalayacagimiz protokolle tarim ve hayvancilik alaninda ortak çalisma yürütecegiz. Rektörümüze hem sehrimize kattigi degerden dolayi hem de üniversitemizin gelisimi için gösterdigi gayretten dolayi tesekkür ediyorum. Necmettin Erbakan Üniversitemiz saglam adimlarla yarinlara yürüyor. Insallah çok daha güçlü bir üniversite haline gelecek. Türkiye’nin marka üniversitelerinden biri olacagina inaniyoruz. Biz de Büyüksehir olarak her zaman destek olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Insallah çiftçilerimiz için kazanç kapisi olacak”

Özellikle Yeni Büyüksehir Yasasiyla birlikte kirsalda önemli çalismalar yürüttüklerini animsatan Baskan Altay, “Biz de kendimize merkezin disinda üç önemli hedef belirledik. Alt yapiyi tamamlamak, sosyal hayati güçlendirmek, tarim ve hayvancilikla ugrasan insanlarin gelirini artirmak. Kirsaldaki en önemli önceligimiz, tarim ve hayvancilikla ugrasan insanlarin gelirlerini artirmak. Bunun için öncü ve önder olmaya çalisiyoruz. Bu manada bugün yapacagimiz protokolde bizim için yeni bir pencere olacak. Insallah Eregli’de bulunan üniversite kampüsü içerisine bir mantar serasi kurularak ilk asamada onun egitim vermesi için ögrencilerimizin ve bölge çiftçimizin kullanimina açmis olacagiz. Ileride bu protokol çerçevesinde çalismalarimiza devam edecegiz. Üniversitemizin bilgi birikimi Konya Büyüksehir Belediyesi’nin itici gücüyle birlikte insallah çiftçilerimiz için kazanç kapisi olacak. Sehrimize hayirli olmasini diliyorum. Rektörümüze ve üniversite camiamiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Baskanimiz her alanda sosyal belediyecilik yapiyor”

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise, belediyenin ilgi alaninda olmayan konularda da ne zaman kendisine bir talep iletilse Baskan Altay’in üniversitenin hamisi gibi sahiplendigini belirterek, tesekkür etti. Prof. Dr. Zorlu, “Sosyal belediyecilik gerçekten Konya için bir ayricalik. Baskanimiz her alanda gerçekten sosyal belediyecilik yapiyor. Mesela bizim protokol öncesi yaptigimiz çok güzel bir faaliyet var; Sosyal Inovasyon Ajansi. Bu, birçok faaliyet öncesinde faaliyetin fotografini çekerek yol haritasini belirlemede önemli bir konu. Her bir adimda belediyemize ve üniversitemize büyük yol haritasi çizen bir kurulus. Sosyal Inovasyon Ajansi sadece bir örnek. Bu imzalayacagimiz protokol çerçevesinde de yine tarim ve ziraat konularinda, veterinerlik alaninda, hayvancilik alaninda birçok noktada yine is birligi yapacagiz. Hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Altay ve Prof. Dr. Zorlu, Konya Büyüksehir Belediyesi ile NEÜ arasinda hayata geçirilecek ‘Tarima Yönelik Egitim ve Danismanlik Faaliyetlerinin Yürütülmesine Iliskin Ortak Hizmet Protokolü’nü imzaladi. Protokol çerçevesinde; Ziraat Fakültesi ögrencilerinin teorik ve pratik egitimlerinde kullanilmak üzere, Eregli Ziraat Fakültesi’ne; iklimlendirme sistemi, sulama sistemi, üretim ranzalarindan olusan tam tesekküllü bir kültür mantari üretim çadiri kuruldu. Ilk üretim için gerekli olan 12 tonluk üretim kompostu temin edilerek üretime hazir hale getirildi.

Kaynak: İHA