SODAM Sonbahar Sergisi'nde Hayirsever Kurtoglu Anildi

Sehzadeler Kaymakamligi bünyesinde yer alan Sehzadeler Sosyal Dayanisma Merkezi (SODAM) tarafindan 2020 yilinda Sehzadeler Halk Egitim Merkezi isbirliginde Sosyal Dayanisma Merkezi Projesinde kadinlar tarafindan üretilen ürünler Sehzadeler Belediyesi Tarihi Kursunluhan’da ’Sonbahar Sergisi’ ile begeniye sunuldu.

SODAM Sonbahar Sergisi'nde Hayirsever Kurtoglu Anildi
Amaci kadinlarin yeteneklerini gelistirmesi ve meslek edinmesi, aile bütçesine katkida bulunmak olan Sosyal Dayanisma Merkezi Projesinde Sehzadeler Halk Egitim Merkezi isbirliginde kursiyerlerin ürettigi ürünlerin sergisi Tarihi Kursunluhan’da gerçeklestirildi.

Sergide geçtigimiz günlerde hayatini kaybeden hayirsever is adami ve vakif mütevelli heyeti üyesi Burhan Kurtoglu için lokma dagitilarak dua edildi.

Tarihi Kursunluhan’daki serginin açilis törenine Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Hasim Yener Bilir, Sehzadeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Metin Gencay, Sehzadeler Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Müjde Ilgün, Sehzadeler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Esin Agirkaya ve Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay ile rahmetli Burhan Kurtoglu’nun esi Inci ve oglu Bahri Kurtoglu katildi.



Projede 330 kadina ulasildi

Açilis konusmasi yapan Sehzadeler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Esin Agirkaya, Sehzadeler Halk Egitim Merkezi’nin katkilariyla projede bugüne kadar 330 kadina ulastiklarini vurguladi. Agirkaya, "Vakfimiz Sosyal Dayanisma Merkezi Projesi dar gelirli kadinlarimizin kurslar araciligiyla yeteneklerinin gelistirilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi ve kadinlarimiza meslek edinme konusunda katki saglanmasi amaciyla yürütülmekte olup bizleri bir araya getiren bu sergideki her ürün onlarin el emegi göz nurudur. 3 Ocak 2020 tarihinde heyecanla basladigimiz projemizde el sanatlari, okumu yazma, kuaförlük, Kur’an-i Kerim, dikis nakis, taki gibi kurslarimiz faaliyet göstermekte olup küçük çocuklu annelerimizin evlatlari için oyun odasi bulunuyor. 2020 yilinda 115 kursiyerimizle çiktigimiz yola 2021 yilinda pandemi tedbirlerinde 96 kisi, 2022 yilinda ise 119 kursiyerimizle devam etmekteyiz. Toplam 330 kadinimizin faydalandigi proje sayesinde kadinlarimiz okuryazarlik gibi çok önemli kazanimlarin yani sira kurslarimizda edindikleri el sanatlari ve üretmis olduklari ürünleri satarak aile ekonomisine katki saglamaktadirlar. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma ruhu içerisinde faaliyetlerini sürdüren vakfimiz Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ‘Daha güzel yarinlar daha güçlü bir Türkiye için gece gündüz demeden heyecanla, inançla çabaliyoruz’ mesajiyla projelerini sürdürmeye devam ediyor. Bu güzel günde bizden destegini esirgemeyen herkese tesekkür ediyoruz." dedi.



Sergide Kadina siddet konulu kisa oyun sergilendi

Projeye katki sunan kadinlara tesekkür eden Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, geçtigimiz günlerde hayatini kaybeden hayirsever is adami ve vakif mütevelli heyeti üyesi Burhan Kurtoglu’nu rahmet ve minnetle andiklarini söyledi.



Yapilan konusmalarin ardindan Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi okul ögrencisi egitimi alan çocuklarin gösterileri ve çesitli ilahiler okumasi ardindan Semazen gösteri gerçeklestirdi.

Yine Sehzadeler Halk Egitim Merkezi Kuaförlük bölümü kursiyerleri tarafindan "Kadina siddete hayir" konulu kisa oyun sergilendi. Rahmetli Burhan Kurtoglu anisina esi Inci Kurtoglu’na plaket takdim edildi.

Sonbahar Sergisi Kaymakam Çaykara ve beraberindeki heyet tarafindan serginin gezilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA