Phuket Adasi Sele Teslim Oldu, Egitime Ara Verildi

Tayland’in ünlü tatil adasi Phuket’te uzun süredir devam eden siddetli Muson yagislari, adanin büyük bölümünü sular altinda birakti. Sele teslim olan adada egitime ara verildi.

Phuket Adasi Sele Teslim Oldu, Egitime Ara Verildi
Tayland’in ünlü tatil merkezi Phuket Adasi’nda geçtigimiz hafta sonu siddetini arttiran yagislar sonucunda sehir merkezi tamamen sular altinda kaldi. Resmi verilere göre, toplam bin 850 evden yaklasik 6 bin 80 kisi tahliye edilirken, adada yogun yagislarla beraber arama kurtarma çalismalari da devam ediyor. Birçok okulda sel felaketi sebebiyle egitime ara verirken, Tayland askeri donanmasi bölgede yardim çalismalarina katiliyor.

Toprak kaymasi yasaniyor

Bölgede uzun süredir sik araliklarla ve siddetli sekilde devam eden yagislar daglik bölgelerden sahile inen yollarda da hayati olumsuz etkiliyor. Birçok otoyol, toprak kaymalari sebebiyle çamurla kaplanirken, çok sayida agaç ve elektrik diregi de yollara devrildi. Kathu bölgesindeki Patong Hill yolunda yasanan toprak kaymasi sonucu otoyolun bir seridi tamamen çöktü. Felakette can kaybi yasanmazken otoyol tamamen kullanilamaz hale geldi. Yol, Phuket polisi tarafindan ulasima kapatildi.

Uçuslarda aksaklik yasaniyor

Yasanan sel ve toprak kaymasi felaketleri hava ulasimini da durma noktasina getirdi. Phuket Havalimani’nda firtina nedeniyle zaman zaman uçuslarda aksakliklar yasanirken, havalimanina ulasmak isteyen yolcular da zor anlar yasadi. Kapanan yollar ve buna bagli olusan trafik sebebiyle yolcular sehir merkezinden hava limanina 3-4 saat öncesinden yola çikmalari konusunda uyarildi.
Kaynak: İHA