Ayvalik Belediyesi'ne Ait Zeytinliklerde Ilk Hasat Baskan Ergin'den

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi mülkiyetindeki zeytin agaçlarindan yeni sezonun ilk hasadini Belediye Baskani Mesut Ergin yapti.

Ayvalik Belediyesi'ne Ait Zeytinliklerde Ilk Hasat Baskan Ergin'den
Göreve geldigi günden itibaren bereketin sembolü zeytinin her bir tanesine ayri önem gösteren ve belediye tarihinde ilk defa zeytinliklerin hasadinin kendi ekiplerince yapildigini hatirlatan Baskan Ergin, elde edilen zeytinyaglarinin S.S. Ayvalik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nde satisa sunuldugunu ve çok büyük ilgi gördügünü söyledi.



Belediyenin öz kaynaklarini verimli kullanacagi konusunda verdigi sözü yerine getiren Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, zeytinliklerin geçtigimiz dönemlerde özel sahislara kiralanarak gelir kaybi yasanmasinin önüne geçti veher yil 5 bin zeytin agacinin mahsulünü isleyip zeytinyagi elde etti. Belediye zeytinliklerindeki bu yilki ilk hasadin baslangicini yapan Baskan Ergin yeni yila kadar tüm agaçlarin hasadinin belediye ekiplerince tamamlanacagini belirtti.

Tüm yil bakimlari Park ve Bahçeler Müdürlügü’ndeki ekip ve ekipmanlarla saglanan zeytin agaçlari, hasat döneminde de belediye personeli tarafindan itinayla hasat edilip zeytinyagina dönüsüyor. Gelecek yil kooperatife ait bir ayirma ve isleme tesisinin de kurulacaginin altini çizen Baskan Ergin, elek sistemleriyle ayrilacak yesil, siyah zeytinler kooperatif mutfaginda islenerek vatandaslarin sofralarina ulasacagini belirtti.

Ürünler, S.S Ayvalik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin sebze ve meyve halindeki ve gümrük önündeki magazasinin yani sira, internet üzerinden sanal magazalarda da satilmaya baslayacak. Özel ambalajinda, cam sise ve teneke kutularda sunumu yapilan yeni hasat zeytinyaglarinin rafa çikacagi gün sabirsizlikla bekleniyor.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Belediyenin öz kaynaklarini verimli kullanacagimiz konusunda verdigimiz sözü yerine getiriyoruz. Ayvalik halkinin parasi Ayvalik Belediyesi kasasina girecek sözünü vermistik. Bunun meyvelerini almaya basladik. Kendimize ait zeytinliklerden, kendi emegimizle dogal zeytinyagi üretiyor, halkimizin hizmetine sunuyoruz. Ayvalik Belediyesi’ne bu hizmetin çok yakistigini düsünüyorum” dedi.

Tagsisle devam eden yasal ve hakli mücadele konusunda geçimini zeytin sektöründen saglayan çiftçiye bir kilavuz olusturduklarinin altini çizen Baskan Ergin söyle devam etti: “ Zeytinyagi nereden, hangi standartlarda satin alinmali sorununa yanit olan, butik üretim pazarina da katkida bulunuyoruz. Bunu kooperatif kanaliyla yapiyoruz. Kooperatif demek, dayanisma demektir. Biz bu dayanismayi halka yayarak, öncüsü ve destekçisi olduk. Hemsehrilerim gönül rahatligi ile alisveris yapabilir. Zeytin bereket, baris ve uzun ömür demek. Yaptigimiz bakim çalismasiyla sadece önümüzdeki yilin degil, yillarin planlarini yapiyoruz. Nefasetiyle farkli, dünyada ürün kalitesi açisindan sayili delice zeytin agaci türüne sahibiz. Ölümsüz agaç zeytinin bize sundugu nimetlere karsiliksiz kalmiyor, kendi imkânlarimizla bakimlarini yapiyoruz. Sag olsun zeytin de verimiyle bize karsiligini veriyor. Geçtigimiz yila oranla önümüzdeki bu yil daha çok verim bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA