Ingiltere'de 7 Bebegi Öldürmekle Suçlanan Hemsirenin Notlari Ortaya Çikti

Ingiltere’nin Chester kentindeki 5 erkek ve 2 kiz bebegi öldürmek ve 10 bebegi de öldürmeye tesebbüs etmekle suçlanan hemsire Lucy Letby’nin notlari bulundu.

Ingiltere’nin Chester kentindeki Countess of Chester hastanesinde görev yapan 32 yasindaki hemsire Lucy Letby, 5 erkek ve 2 kiz bebegi öldürmek ve 10 bebegi de öldürmeye tesebbüs etme dahil toplam 22 suçlamayla Manchester Crown Mahkemesi’ne çikmisti. Bebekleri, insülin ile hava enjekte ederek öldüren ve öldürmeye tesebbüs eden Letby’nin notlari ortaya çikti. Savci Nick Johnson KC tarafindan mahkemeye sunulan notlarda, "Yasamayi haketmiyorum. Onlari bir amaç ugruna öldürdüm çünkü onlari koruyacak kadar iyi degilim", "Ben çok kötü bir insanim", "Hiçbir kelime yok", "Umut", "Panik", "Korku", "Nefes alamiyorum" gibi ifadelerin yer aldigi görüldü.



Bebeklere hava enjekte edilmisti

Savci Johnson, bebeklere bazi zamanlarda hava ve insülin enjekte edildigini veya fazla sütle beslendiklerini de söylemisti. Mahkeme salonundaki jüri üyelerine, iddia edilen olaylarin gerçeklestigi zaman araligindaki görevli hemsirelerin listesine gösteren Johnson, "Genel olarak bakarsaniz, tablonun apaçik ortada oldugunu söylüyoruz. Bu bir eleme süreci. Bu vakadaki olaylarin çogu gece nöbetlerinde meydana geldi. Fakat, Lebty gündüz vardiyasina geçtiginde ölümler bu zaman araligina kaydi. Hastanedeki 17 çocugun durumu kötülestiginde görevli olarak Letby vardi" ifadelerini kullanmisti.

Savci Johnson ayrica, hemsire Letby’nin bazi bebekleri 3 sefer öldürmeye çalistigini fakat bunu basaramadigini da sözlerine eklemisti.

Bebeklerin ailelerini sosyal medyadan arastirmisti

Polis kayitlarinda, hemsire Letby’nin hayatini kaybeden bebeklerin ailelerini sosyal medyadan arastirdiginin da yer aldigini söyleyen Johnson, "Letby’nin, çocuklarin ailelerine olan ilgisi, deliller ortaya çiktikça davanin bir baska yanini da ortaya koyuyor. Bunun alisilmadik bir ilgi oldugunu düsünüyoruz" açiklamasinda bulunmustu.

Öte yandan, hemsire Letby, haklarindaki suçlamalari reddederken, davanin 6 ay kadar sürebilecegi belirtilmisti.
Kaynak: İHA