Kusadasi Ile Girne Kardes Sehir Oldu

Kusadasi Belediyesi ile Girne Belediyesi arasinda imzalanan protokol ile kardes sehir olmalari resmilesen iki kentin yasama geçirdigi ilk ortak çalisma olan ‘Girne Antis Plaji Düzenleme Projesi’ için de ilk adim atildi.

Kusadasi Ile Girne Kardes Sehir Oldu


Kusadasi Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birligi ve Kibris Türk Belediyeler Birligi Is Birligi Programinda belediye meclisinin onayiyla kardes sehir olma karari aldigi Girne Belediyesi ile karsilikli protokol imzalayarak resmi olarak kardes sehir oldu. Girne ile baslayan kardes sehir iliskisi, is birligi programi ile alinacak olan hibe ile gerçeklesecek ‘Girne Antis Plaji Düzenleme Projesi ile basladi.



Girne Belediyesi tarafindan düzenlenen 21. Uluslararasi Zeytin Festivali’ne katilmak ve Kardes Sehir Is Birligi Protokolü’nü imzalamak üzere Girne Belediyesi’nin davetlisi olarak kente giden Kusadasi Belediye Baskan Yardimcilari Seyfi Seyhan Suvari, Oguzhan Turan, Dis Iliskiler Müdürü Kadriye Balikçi ile Kültür ve Basin Koordinatörü Atil Ulas Bengi’den olusan heyet, plaj düzenlemesinde kullanilacak ekipmanlari Girne Belediye Baskani Nidai Güngördü’ye teslim etti

Kardes Sehir Is Birligi Protokolü imza töreninde konusan Girne Belediye Baskani Nidai Güngördü, Kusadasi ile Girne’nin uzun süredir belediyecilik faaliyetlerine iliskin bir bilgi paylasimi içerisinde oldugunu belirterek “Türkiye Belediyeler Birligi ve Kibris Türk Belediyeler Birligi Is Birligi Programi çerçevesinde Kusadasi Belediyesi ile Girne’de bir bölgenin düzenlenmesine iliskin görüsmelerimiz de sürüyordu. Karaoglanoglu olarak anilan bölgede halka açik bir plajimiz bulunuyordu. Seçimlerin ardindan bir plaji daha kullanima açtik ve bu is birligi programi ile alanin düzenlenerek daha kullanisli bir hale gelmesi saglanacak. Kusadasi Belediyesi ile aramizda var olan güzel iliskiyi bu somut proje ile bir adim öteye tasiyarak tarafimiza iletilen ekipmanlarin plajimiza monte edilmesiyle taçlandiracagiz. Ayni zamanda her iki belediye meclisinin aldigi karar dogrultusunda kardes sehir protokolünü imzalayacagiz. Türkiye Belediyeler Birligi’ne ve Kusadasi Belediyesi’ne çok tesekkür ediyor, iliskilerimizin daha da geliserek farkli alanlarda da sürecegine inaniyoruz” dedi.



Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, ise kardes sehir iliskilerinin uzun soluklu ve sürdürülebilir olmasinin önemine dikkat çekti. Kusadasi Belediyesi olarak Girne ile kardes sehir olmayi çok önemsediklerini belirten Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Çünkü Kusadasi ile Girne benzer yönleri olan sehirler. Iki sehir de limani ve turizmi ile öne çikiyor. Bugün burada resmilesen iliskimiz elbette ki Antis Plaji düzenlemesi ile sinirli kalmayacak. Bu sadece bir baslangiç. Ayni zamanda bir kültür ve festivaller sehri olan Girne ile baska is birliklerinde de bulusacagiz” diye konustu.



Kusadasi Belediyesi Dis Iliskiler Müdürlügü tarafindan yürütülecek proje ile Kusadasi Belediyesi, Girne’de bulunan iki adet halk plajindan biri olan ve ihtiyaç analizi sonucunda öncelikli çalisma alani olarak belirlenen Antis Plaji’ni düzenlenerek halkin hizmetine sunacak. Plajin alt yapi, peyzaj ve çevre düzenleme çalismalari Girne Belediyesi tarafindan yürütülecek. Kusadasi Belediyesi ise ekipman ve kent mobilyasi destegi ile plaj düzenlemesine katki sunacak. Projede verilecek hibe, proje maliyetinin yüzde 90’ini karsilayacak. Proje ile Girne Belediyesi’nin öncelikli ihtiyaci olan Antis Plaji’nin düzenlenerek halka kazandirilmasi, kardes sehir iliskilerinin gelistirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi, iki belediye arasinda ortak stratejik kalkinma planlamalari gelistirilmesi ve yerel yönetimler, vatandaslar, sivil toplum kuruluslari arasinda ekonomik, sosyal ve kültürel etkilesim saglanmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA