Ögretmen Siddetine Maruz Kalan Otizmli Çocugun Annesi Gözyaslarina Hakim Olamadi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde anaokulunda görevli iki ögretmenin siddet uyguladigi iddia edilen otizmli ögrencinin annesi Gülay Sirin, serbest birakilan ögretmen için “Onun çocugu küçük oldugu için serbest birakilmis ama benim çocuguma nasil yapar? Bir anne bunu nasil yapar? En agir cezayi almasini istiyorum” dedi.

Ögretmen Siddetine Maruz Kalan Otizmli Çocugun Annesi Gözyaslarina Hakim Olamadi


Gazi Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir anaokulunda yasanan olayda edinilen bilgiye göre, ögretmen S.K.Ç., özel ögretim sinifinda ögrenim gören otizmli 6 yasindaki D.D.S. isimli ögrenciye siddet uyguladi. Iddiaya göre, siddet aninda S.K.Ç.’nin yaninda bulunan Ö.D.Y. isimli baska ögretmen ise D.D.S.’ye bagirip çagirdi. Olayi fark eden ve yasananlari kameraya kaydeden baska bir ögretmen ise, görüntüleri D.D.S.’nin ailesine izletti. Görüntüler karsisina neye ugradigini sasiran aile, hastaneye gidip darp raporu aldi. Ardindan emniyete basvuran aile, her iki ögretmenden de sikayetçi oldu. Yasanan olayla ilgili idari islem baslatan Antalya Valiligi, S.K.Ç. ve Ö.D.Y. isimli kadin ögretmenleri açiga aldi. Polis tarafindan gözaltina alinan S.K.Ç. ve Ö.D.Y., karakoldaki islemlerinin ardindan Gazipasa Adliyesi’ne sevk edildi. Burada hakim karsisina çikan S.K.Ç. tutuklanirken 7 aylik bebegi olan Ö.D.Y. serbest birakildi.

Anneden tüyleri ürperten iddialar

Kizina uygulanan siddet görüntülerini izledikten sonra sikayetçi olan anne Gülay Sirin, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

Kizi ile birlikte her sabah okula gittigini ve çikisina kadar okul bahçesinde bekledigini ifade eden anne Sirin, ögretmenlerin iyi göründügünü söyledi.

Çocugunun durumunu ögretmenlere her sordugunda ‘Gayet iyi, güzel’ cevabi aldigini belirten Sirin, “Okullar açildiktan sonra iki gün iyi davranmislar, sonraki günler iskence yapmislar. Her yaptiklari videolarda görünüyor. Çocugum her geldiginde aglardi. Bende düzgün egitim alabilmesi için güvendim. Benim tek kusurum güvenmek. Ögretmenler sesini bana duyurmamasi için çocugumu agzina peçete sokuyorlarmis. Cezalandirilmasini istiyorum. Videolar bana geldiginde gittim, suç duyurusunda bulundum. Geregi yapildi. Ikisi de tutuklandi derken, digeri çikmis. Orada çocugumun ayaklarindan bagliyorlarmis, yere atip, firlatiyorlarmis” dedi.



“Bir anne bunu nasil yapar?”

Serbest birakilan ögretmenin de en agir cezayi almasini istedigini belirten anne Sirin, “Çocugu var diye sarbest birakmislar. Videolari görünce neye ugradigimi sasirdim. Bagirmaya basladim, ne yapacagimi bilemedim. Karakola gittim. Çok güzel ilgilendiler. Tutuklandilar, çok iyi diyordum. Dün Kaymakam, Milli Egitim Müdürü ziyarete gelip ‘Bu çocuk bizim’ dediler. Ama bugün çikinca ben soke oldum. Nasil çikar? Onun çocugu küçük oldugu için çikartilmis ama benim çocuguma nasil yapar? Bir anne bunu nasil yapar? En agir cezayi almasini istiyorum. Ceza almasi bile benim çocugumun bozulan psikolojisini geri getiremez” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA