FETÖ'nün Güncel Kamu Kurumlari Yapilanmasina Iliskin 6 Saniga Hapis Cezasi

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel kamu kurumlari yapilanmasina iliskin davada 6 saniga, “silahli terör örgütü” üyeliginden hapis cezasina mahkum edildi, hükümle birlikte saniklardan biri tutuklandi.

Ankara 14. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanik Yasin Temur ile tutuksuz saniklar ve avukatlari katildi.

Davada bir önceki celse alinan ara karar geregi dava dosyasina gelen evrak okunduktan sonra tanik beyanina geçildi. Tanik Ö.A, müfettis olarak görev yaptigi dönemde örgütün sohbetlerine katildigini, sanik Yasin Temur’un “Yunus” kod adiyla 5 kisilik gruplarina abilik yaptigini söyledi.

Sanik Temur da tanigi tanimadigini iddia ederek, esas hakkinda savunmasini yapmak istedigini söyledi.

ByLock kullanicisi oldugunu aktaran Temur, söz konusu programi is yerindekilerin tavsiyesi üzerine telefonuna indirdigini, bir süre sonra sildigini iddia etti. Yakalama karari verildiginden haberinin olmadigini, bu nedenle rutin hayatina devam ettigini aktaran Temur, ailece Bolu’ya giderken yakalandiklarini, yurt disina kaçma niyetinde olmadiklarini öne sürdü. Suçsuz oldugunu savunan Temur, beraatini istedi.

Avukat beyanlarinin ardindan mahkeme, kararini açikladi.

Buna göre, "silahli terör örgütü üyeligi" suçundan saniklar Asli Temur, Cihangir Baycan 6 yil 3 ay, Metin Kalafatoglu, Yasar Özbek 7 yil 6 ay, Murat Ortaç ise 10 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi. Hükümle birlikte Ortaç’in tutuklanmasina karar verildi.

Ayni suçtan Yasin Temur, 12 yil 6 hapis cezasina mahkum edilirken, sanik Figen Durmusoglu ise beraat etti.

Saniklar Yasin Temur ve Murat Ortaç hakkinda ceza tayin ederken alt sinirdan uzaklasan mahkeme, bu saniklar için takdiri indirim uygulamadi.
Kaynak: İHA